Horčica

Horčica ako ingrediencia v receptoch:

  • Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

    Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

    Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso z perličky, prepelice či morky sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou...

  • Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú

    Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú

    V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou, korením, zalejeme vínom a na miernom ohni zmes dusíme, až kým sa neodparí všetka voda zo šampiňónov a víno. Hotovú...

  • Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

    Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

    Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a na oleji prudko opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso zvonku uzavrelo, ale vnútri zostalo šťavnaté.

  • Treska zo sardiniek

    Treska zo sardiniek

    Výborná, rýchlo pripravená, dá sa použiť ako šalát alebo nátierka na chlieb.

  • Zapekané plnené rožky

    Zapekané plnené rožky

    Máte staršie pečivo a neviete čo s ním? Skúste ho naplniť touto perfektnou náplňou, pár minút zapiecť v rúre a máte postarané o perfektné raňajky či večeru :)

  • Špaldová ryža s kuracím na hrášku

    Špaldová ryža s kuracím na hrášku

    Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na šťave. Naposledy som objavila takúto verziu zo špaldovej múky.

  • Domáci pivový chlebík s oškvarkovou nátierkou

    Domáci pivový chlebík s oškvarkovou nátierkou

    Droždie rozmiešame v pive spolu so soľou, s cukrom a majoránom. Pridáme nastrúhaný uvarený zemiak a múku, vymiesime polotuhé cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút.

  • Recept bez obrázku

    Radovanov šalát

    Mám kamaráta Radovana, ktorý ma naučil tento recept. Zachutil mi po prvej ochutnávke a dúfam, že bude chutiť aj vám. Veď tam idú samé dobré veci.

  • Oškvarková nátierka (videorecept)

    Oškvarková nátierka (videorecept)

    Jednoduchá nátierka, na ktorú potrebujete oškvarky.

  • Marinované morčacie prsia so schwarzwaldskou šunkou a syrom

    Marinované morčacie prsia so schwarzwaldskou šunkou a syrom

    Deň pred prípravou si umyjeme mäso, narežeme na rezne, len zľahka vyklepeme a osolíme z oboch strán. V miske si vymiešame všetky suroviny na marinádu a naukladáme do nej plátky mäsa. Odložíme do chladničky najlepšie...

  • Hovädzí burger s gorgonzolou a grilovanými hruškami
  • Soté z panenky à la Picúr (videorecept)

    Soté z panenky à la Picúr (videorecept)

    Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.

  • Recept bez obrázku

    Steak s hubovou omáčkou

    Kus hovädzieho s hubovou omáčkou - kto by si nedal?

  • Recept bez obrázku

    Pečený bravčový bôčik à la Zuzana

    Receptov na bravčový bôčik je tu veľa, tento recept sa odlišuje omáčkou.

  • Nakladané cukety s cesnakovou bagetou

    Nakladané cukety s cesnakovou bagetou

    Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme ním cuketové kolieska. Necháme 20 minút postáť. Potom cuketu vyberieme, jemne osolíme a dáme do pohára. Pridáme na ...

  • Kuřecí salát

    Kuřecí salát

    Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, promícháme se sojovou omáčkou a na másle opečeme, necháme vychladnout.

  • Držky Matiľa (fotorecept)

    Držky Matiľa (fotorecept)

    Je to niečo, čo sa trochu podobá na paprikáš. Je to varenie s pivom a so smotanou. Varí to jedná známa a prezývajú ju Matiľa. Tak sme partia jedlu dali jej prezývku.

  • Stamppot - národné jedlo Holandska (videorecept)

    Stamppot - národné jedlo Holandska (videorecept)

    Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je ideálne na studené večery. Prvá zmienka pochádza z roku 1600, keď sa ním farmári vedeli zasýtiť rýchlo a lacno.

  • Hernekeitto - národné jedlo Fínska (videorecept)

    Hernekeitto - národné jedlo Fínska (videorecept)

    Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky premiér Per Albin Hansson (1885– 1946) bol jedným z prvých, kto organizoval spoločné večere s priateľmi, na ktorých sa podávalo...

  • Zemiakové mini placky s figovou omáčkou

    Zemiakové mini placky s figovou omáčkou

    Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná chuť placiek, výraznejšia chuť syra a svieža omáčka k sebe pasujú perfektne.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist