Horčica

Horčica ako ingrediencia v receptoch:

  • Kapustový šalát s kuracím mäsom
  • Domáca treska (videorecept)

    Domáca treska (videorecept)

    Celý postup nájdete priamo vo videu.

  • Kuracia pečeň so škvarkami (fotorecept)

    Kuracia pečeň so škvarkami (fotorecept)

    Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej slaniny, červenej kapie a polokyslého jablka. Chutné raňajkové jedlo s francúzskou bagetkou, alebo obedňajšie so slovenskou ryžou, či...

  • Mrkvová nátierka

    Mrkvová nátierka

    Očistenú mrkvu aj údený syr najemno nastrúhame. Rastlinnú nátierku vymiešame s horčicou, pridáme mrkvu, syr a opäť premiešame. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.

  • Tatárska omáčka z tekvice alebo cukety (fotorecept)

    Tatárska omáčka z tekvice alebo cukety (fotorecept)

    Na želanie Varecháčky pridávam recept na tatársku omáčku. Ja som robila z bielej tekvice, ale môže byť hocaká. A taktiež prídavky ako koreniny a papričky si každý môže dať podľa chuti. Môj recept je teda...

  • Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný tymian a necháme vychladnúť.

  • Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

    Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

    Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem dojesť. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k rybám a k mäsu, hliva v guláši, masliak...

  • Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept)

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept)

    Sezóna tekvíc je v plnom prúde a nám už dozrieva aj hokaido. Toto je jeden z mojich obľúbených hokaido receptov.

  • Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou

    Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou

    Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer. Zrazu nejde len o zasýtenie, ale aj o zábavu, zážitok, posedenie s priateľmi. A je celkom jedno, či...

  • Biskvitová roláda so šunkovou plnkou

    Biskvitová roláda so šunkovou plnkou

    Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orechom a so soľou, pridáme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkami.

  • Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Ihly s kuracinkou a so zeleninou

    Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a papriku umyjeme, očistíme a nakrá- jame na plátky.

  • Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou

    Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou

    Keďže vegánom už istú dobu nie som, a varíme si doma mimo jedla aj domáce pivko, ktorého prvotnú surovinu - slad - preosievame od tej najjemnejšej múčky kvôli prípadnému pripaľovaniu v hrnci, napadlo mi využiť tú...

  • Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept)

    Hovädzie stehno à la roštenka (fotorecept)

    Hovädzie mäsko na slávnostné príležitosti.

  • Slonie žrádlo

    Slonie žrádlo

    Nie príliš vábivý názov pre jedlo, ktoré si však už po prvom ochutnaní obľúbite. Ak Vám príde nečakane návšteva, tak s týmto jednoduchým šalátom ju bez väčších problémov uhostíte.

  • Falošná treska

    Falošná treska

    Mrkvu, vajcia, uhorky, cibuľu nastrúhame na jemno, pridáme tvaroh, tatársku omáčku, vegetu a horčicu a všetko premiešame. Necháme odstať. Môžte si pridať na vrch medvedí cesnak.

  • Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept)

    Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept)

    Sezóna medvedieho cesnaku vrcholí, a tak som ho mala na raňajky, obed aj večeru. Veď aj medvede po zimnom spánku ho vyhľadávajú a čerpajú silu (podľa legendy), aj diviaky... tak prečo nie aj...

  • Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept)

    Prekladaný gazdovský gratin (fotorecept)

    Takto to u nás vyzerá, keď navrhnem niečo bezmäsité... pripomína mi to situáciu, keď moja babka povedala, že biele jelítka môže jesť, lebo tie sú predsa diétne :D

  • Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK (fotorecept)

    Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK (fotorecept)

    Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu bramborového salátu potřebujete opravdu pár surovin, je rychle připravený a fantasticky chutná. Mé chuťové pohárky uchvátil hned na první ochutnání....

  • Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke

    Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke

    Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje príchod pani Jari. Tak by podľa nás mal vyzerať sviatočný stôl dnešných čias. Jeho typické suroviny ponúkajú veľkorysý priestor na kulinársku fantáziu, vďaka...

  • Šmirkas (fotorecept)

    Šmirkas (fotorecept)

    Chutná, zdravá náterierka vhodná nielen na desiatu. Pochádza z liptovského regiónu.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist