Škótske vajcia fotorecept
V podstate vajcia namäkko obalené v mäsovej zmesi a usmažené v trojobale.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g mix |
|
4 ks |
|
za hrsť (nasekaná) |
|
za hrsť (nasekaná) |
|
2-3 PL |
|
5 strúčikov (prelisovaný) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na obaľovanie: | |
|
|
1 ks |
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Uvaríme vajcia namäkko cca 6 minút, potom rýchlo schladiť a ošúpať.
- 2
Mleté mäso mix rozmiešame s ingredienciami. Tie uvarené vajcia vyváľaj v múke, potom z mäsa urob placky, do ktorých tie vajcia zabalíš. Vytvor pekné gule.
- 3
Ďalší krok je ako klasické obaľovanie - múka, vajce, strúhanka. Ja vajce solím a dávam aj trochu piva a cesnakový prášok. Pekné obalené gule, nechávam aspoň 20 min odpočívať.
- 4
Vysmážam to na malej hlbokej panvici alebo v užšom kastróliku, aby nebolo treba minúť toľko oleja.
- 5
A šup šup s guľkami do poriadne rozohriateho oleja, nech sú ponorené aspoň do 2/3. Uber na teplote (150 °C) a smaž to dozlatova. Keď už sú hotové. treba to odolejiť na papieri a v miske s dierkami.
- 6
Ja som k tomu robil ryžu s mrkvou a brokolicou, skoro ako rizoto. Takže nech sa ti to podarí, kľudne lepšie ako mne. Dobrú chuť.
Tiež vajcia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu