Hamburger s trhaným bravčovým mäsom
recept z filmu Keď život chutí, 8. marca 2025

Foto: Martina Pavleje
Naplňte hamburgerové žemle tým najjemnejším trhaným bravčovým mäsom. Recept je z kuchárskej knihy hlavného hrdinu slovenského animovaného filmu Keď život chutí.
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
1 kg |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
Na servírovanie: | |
6 ks malé |
|
|
|
6 listov (alebo rímsky) |
|
(čerstvá alebo nakladaná) |
|
6 ks |
|
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 100 °C na funkcii teplovzdušného pečenia. Pripravíme si väčší liatinový hrniec s pokrievkou. Omyté a osušené mäso prudko opečieme na oleji zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
- 2
V miske zmiešame všetky koreniny, soľ, cukor a korenie a rovnomerne ich nasypeme na mäso. Podlejeme vodou tak, aby bolo v hrnci aspoň 1,5 cm tekutiny. Vložíme do rúry a pečieme 8 hodín.
- 3
Po uplynutí tohto času by sa malo mäso krásne rozpadať. Vyberieme ho na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť a čiastočne vychladnúť. Potom ho pomocou vidličky natrháme na jemné vlákna a vrátime späť do výpeku, aby nasalo jeho chuť.
- 4
Teraz už zostáva len poskladať hamburger. Žemľu rozrežeme na polovicu a opečieme rezom nadol na panvici dozlatista. Spodnú časť natrieme horčicou, položíme na ňu list šalátu, pridáme trhané mäso, cibuľu a kyslú uhorku. Vrchnú časť žemle potrieme majonézou, priklopíme a môžeme servírovať.
Tiež hamburger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu