Hamburger s trhaným bravčovým mäsom
recept z filmu Keď život chutí, 8. marca 2025

Foto: Martina Pavleje
Naplňte hamburgerové žemle tým najjemnejším trhaným bravčovým mäsom. Recept je z kuchárskej knihy hlavného hrdinu slovenského animovaného filmu Keď život chutí.
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na servírovanie: | |
| 6 ks malé | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 6 listov (alebo rímsky) | 
                                                             | 
                                                    
| (čerstvá alebo nakladaná) | 
                                                             | 
                                                    
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Rúru predhrejeme na 100 °C na funkcii teplovzdušného pečenia. Pripravíme si väčší liatinový hrniec s pokrievkou. Omyté a osušené mäso prudko opečieme na oleji zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
- 2
 V miske zmiešame všetky koreniny, soľ, cukor a korenie a rovnomerne ich nasypeme na mäso. Podlejeme vodou tak, aby bolo v hrnci aspoň 1,5 cm tekutiny. Vložíme do rúry a pečieme 8 hodín.
- 3
 Po uplynutí tohto času by sa malo mäso krásne rozpadať. Vyberieme ho na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť a čiastočne vychladnúť. Potom ho pomocou vidličky natrháme na jemné vlákna a vrátime späť do výpeku, aby nasalo jeho chuť.
- 4
 Teraz už zostáva len poskladať hamburger. Žemľu rozrežeme na polovicu a opečieme rezom nadol na panvici dozlatista. Spodnú časť natrieme horčicou, položíme na ňu list šalátu, pridáme trhané mäso, cibuľu a kyslú uhorku. Vrchnú časť žemle potrieme majonézou, priklopíme a môžeme servírovať.
Tiež hamburger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu