Jelenie plece na znojemský spôsob
Foto: vlastadorisa
Dostala som pekné jelenie mäso. Máme radi mäso s omáčkou, tak som ho pripravila na znojemský spôsob.
3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jelenie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kúsky.
- 2
V kastróli na oleji speníme nakrájanú cibuľu, osmahneme ju, pridáme mäso, osolíme a okoreníme korením na divinu.
- 3
Podlejeme vodou alebo vývarom a mäso pod pokrievkou dusíme. Neskôr pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku a horčicu. Dodusíme domäkka a nakoniec zahustíme omáčku hladkou múkou, samozrejme ak treba.
- 4
Podávame s ryžou.
- 5
Dobrú chuť.
Tiež jelenie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu