Dusené jelenie mäso
Dusené jelenie mäso

Jelenie plece na znojemský spôsob

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, dnes 12:32
Jelenie plece na znojemský spôsob
Foto: vlastadorisa

Dostala som pekné jelenie mäso. Máme radi mäso s omáčkou, tak som ho pripravila na znojemský spôsob.

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
2 ks
3 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Jelenie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kúsky.

  2. 2

    V kastróli na oleji speníme nakrájanú cibuľu, osmahneme ju, pridáme mäso, osolíme a okoreníme korením na divinu.

  3. 3

    Podlejeme vodou alebo vývarom a mäso pod pokrievkou dusíme. Neskôr pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku a horčicu. Dodusíme domäkka a nakoniec zahustíme omáčku hladkou múkou, samozrejme ak treba.

  4. 4

    Podávame s ryžou.

  5. 5

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia