Grilovaný burger
Foto: maspoma
Obľúbená pochúťka mladších generácií má naozaj čo ponúknuť všetkým milovníkom grilovania. Vyskúšajte domáci burger
podľa receptu od @chlop_v_kuchni.
Zdroj: Mäspoma
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mleté mäso (hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového) premiešajte s koreninovou zmesou Gril Burger a nechajte aspoň 30 minút odležať, aby sa chute prepojili.
- 2
Z mäsa vytvarujte placky - na jeden burger potrebujete asi 120 g mletého mäsa - a grilujte ich z každej strany asi 10 minút.
- 3
Žemľu na burger pozdĺžne prekrojte a položte reznou stranou na gril, aby sa žemľa zohriala.
- 4
Zohriatu žemľu natrite omáčkou, ktorú ste vytvorili zmiešaním majonézy, kečupu a sójovej omáčky.
- 5
Do žemle naukladajte, grilované mäso, plátok grilovanej slaninky, plátok syra, list šalátu, cibuľku, na tenko nakrájané plátky uhorky, paradajky a prikryte vrchnou časťou žemle.
- 6
Ako prílohu servírujte pečené hranolky, zemiaky alebo bataty.
Tiež burger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu