Grilovaný burger

maspoma - fotkaMäspoma, 18. augusta 2024. Komerčný recept.
Grilovaný burger
Foto: maspoma

Obľúbená pochúťka mladších generácií má naozaj čo ponúknuť všetkým milovníkom grilovania. Vyskúšajte domáci burger podľa receptu od @chlop_v_kuchni.
Zdroj: Mäspoma

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
4 ks
1 ks
 (opečené plátky)
 (plátky)
Omáčka:
4 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mleté mäso (hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového) premiešajte s koreninovou zmesou Gril Burger a nechajte aspoň 30 minút odležať, aby sa chute prepojili.

  2. 2

    Z mäsa vytvarujte placky - na jeden burger potrebujete asi 120 g mletého mäsa - a grilujte ich z každej strany asi 10 minút.

  3. 3

    Žemľu na burger pozdĺžne prekrojte a položte reznou stranou na gril, aby sa žemľa zohriala.

  4. 4

    Zohriatu žemľu natrite omáčkou, ktorú ste vytvorili zmiešaním majonézy, kečupu a sójovej omáčky.

  5. 5

    Do žemle naukladajte, grilované mäso, plátok grilovanej slaninky, plátok syra, list šalátu, cibuľku, na tenko nakrájané plátky uhorky, paradajky a prikryte vrchnou časťou žemle.

  6. 6

    Ako prílohu servírujte pečené hranolky, zemiaky alebo bataty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia