Živánska z jedného pekáča
Foto: vlastadorisa
Chutný sviatočný obed.
3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky. Nakrájame aj očistenú cibuľu a slaninu na prúžky.
- 2
Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky. Rozklepeme ju a posypeme soľou, korením, potrieme horčicou, pokvapkáme kečupom.
- 3
Pekáč vymažeme olejom, rozprestrieme polovicu zemiakov, na ne položíme plátky mäsa, ďalej cibuľu a slaninu.
- 4
Nakoniec rozložíme ostatné zemiaky, dochutíme aj tie, pokvapkáme olejom.
- 5
Takto pripravený pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť na cca 50 minút do rúry vyhriatej na 200 °C. V polovici pečenia pokrm odkryjeme a dopečieme.
- 6
Podávame s kyslou uhorkou. Dobrú chuť.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mäso bolo mastné dosť, jedlo nebolo suché . Pieklo sa zakryté. Dakujem za komentár
Na pekac si dam peciaci papier ktory vymastim, nakrajam na kolieska uvarene zemiaky, koliska cibule(vecsia) parky alebo spekacky (olupane), horcicu,sol a lubovolne koreniny(oregano,drvena rasca, vegeta korenie 5farieb, dalej na koliska paradajku, mensie kusky slaniny,zas trochu cibulky, zamiaky na kolieska ako prikryvku,vsetko pokvapkam olivovym olejom a osoli.Peciem v rure na 200 st.C asi 40-60 min. Spodny vypek vyjedam zemikmi rozpucene vidlicko zmiesanymi na kasicku. Obsah medzi vrstvami si upravte surovinami a koreninami podla chuti.