Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Živánska z jedného pekáča

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, 9. novembra 2024
Živánska z jedného pekáča
Foto: vlastadorisa

Chutný sviatočný obed.

3
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

750 g
4 ks
100 g
1,5 kg
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na plátky. Nakrájame aj očistenú cibuľu a slaninu na prúžky.

  2. 2

    Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky. Rozklepeme ju a posypeme soľou, korením, potrieme horčicou, pokvapkáme kečupom.

  3. 3

    Pekáč vymažeme olejom, rozprestrieme polovicu zemiakov, na ne položíme plátky mäsa, ďalej cibuľu a slaninu.

  4. 4

    Nakoniec rozložíme ostatné zemiaky, dochutíme aj tie, pokvapkáme olejom.

  5. 5

    Takto pripravený pekáč zakryjeme alobalom a dáme piecť na cca 50 minút do rúry vyhriatej na 200 °C. V polovici pečenia pokrm odkryjeme a dopečieme.

    Živánska z jedného pekáča - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s kyslou uhorkou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kuko95
Na 1,5kg zemiakov 100g slaniny 😁zemiaky vyzeraju suche a zhorene
evanaaa
Ja robím podobne, zemiaky, mäso, klobáska, cibuľa, slanina, dochutím-ochutím, ale neodokrývam, ono si to pustí šťavu a to je na tom najlepšie, všetko navzájom presiakne, skús raz takto, bez odokrytia.
evanaaa
Zabudla som dopísať, že len raz som robila tak ako ty, že som odokryla a všetka šťava sa mi vyparila, tak už som to viac nezopakovala.
mirop
jaaaaj Vlasticka, takto to mas nijake, blede, nezaujimave, zivanska musi mat iskru, kde mas zeleninu, papriku, paradajky... poznam lepsie zivanske...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia