Bravčové výpečky
Najlepšie jemné pečené mäso.
príprava
na 160/200 °C
Postup
-
1
Z bôčika odrežeme kožu, zbytočne by pustila veľa masti. A nakrájame ho na kocky zhruba 7x7 cm podľa výšky bôčiku, max 10x10 cm, väčšie neodporúčam ani moc menšie. A tak nakrájame aj pliecko.
- 2
V malej miske si nachystáme koreniny - zhruba 10 strúčikov cesnaku prelistovať, mleté čierne korenie, mletú rascu a trochu aj celej rasce, grilovacie korenie na bravčové mäso alebo na guláš trochu červenej papriky, 2 ČL horčice a trochu oleja. Dobre premiešame.
- 3
Zmes nalejeme na nakrájané mäso, dobre premiešame, prihodíme ešte soľ - ja zvyknem tak 1,5 ČL na 1 kg mäsa, ale nedávam moc vrchovaté. Dobre premiešame.
- 4
Ochutené mäso dáme na vyšší plech, dobre rozložíme, aby neboli kúsky na sebe. Zakryjeme alobalom matnou stranou. A dáme piecť na 160 stupňov na 1,5 hodiny. Potom odkryjeme alobal a dáme na 200 stupňov zhruba na 30-40 minút dopiecť, ja si to kontrolujem, aby boli z vrchu trochu pripečené.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu