Plnené kysnuté rožky
Plnené kysnuté rožky

Kysnuté šunkové a pudingové rožky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, včera 18:12
Kysnuté šunkové a pudingové rožky (fotorecept)
Foto: olinecka

Poteší sa celá rodina. Vnúčatá majú prázdniny, piekla som rožky, ktoré sú vhodné na raňajky, desiatu, olovrant, na cesty aj do školy...

36
porcií
50-55 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
800 g
3 ČL
2 ČL
100 ml vlažné
200 ml
250-300 ml vlažná
1 bal. (čerstvé alebo sušené)
Slaná plnka:
100 g
5-6 trojuholníčkov
Sladká plnka:
250 ml
2-3 PL
1 bal. (v prášku)
2 PL
Na potretie:
1 ks menšie




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto a plnky. Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme alebo vsypeme čerstvé alebo sušené droždie. Premiešame necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, zvyšok cukru, kvások, olej po častiach vlažnú vodu. Vypracujeme hladké cesto.

    Kysnuté šunkové a pudingové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na 6 bochníkov, ktoré zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť.

    Kysnuté šunkové a pudingové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, zvyšok mlieka s cukrom dáme zovrieť. Po zovretí vlejeme rozmiešaný puding a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu vmiešame lieskovoorieškovú nátierku, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.

    Kysnuté šunkové a pudingové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý bochník rozvaľkáme do tvaru kruhu a nakrájame na 6 častí, ktoré plníme pudingovou plnkou. Kraje na širšej strane trocha ohneme dovnútra, aby plnka nevytiekla a zrolujeme rožky.

    Kysnuté šunkové a pudingové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na slané rožky, nakrájané cesto plníme šunkou, potrieme horčicou a pridáme kúsok syra. Zrolujeme.

    Kysnuté šunkové a pudingové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme na plechu mierne nakysnúť. Pred vložením do rúry potrieme olejom a rozšľahaným vajíčkom.

    Kysnuté šunkové a pudingové rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme do zlatista 25-30 minút. Po upečení potrieme za horúca olejom. Dobrú chuť...

    Kysnuté šunkové a pudingové rožky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu