Recepty, kde je cvikla
Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na
ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny.
Dochutíme ich soľou,...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Najlepší cviklový šalát
Napriek tomu, že nemám rada cviklu, vyskúšala som tento šalát a odvtedy patrí k mojim...
Cviklovo-mrkvové rizoto
Ak sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku...
Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...
Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....
Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Krém z medvedieho cesnaku s ružovým prepeličím vajíčkom
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame
nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme zemiaky a...
Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý
spôsob ako vyrobiť kvety...
Košíček s čokoládovou penou a meringue
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme
a...
Zemiakovo-cviklové placky
Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna
alternatíva...
Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola
zbavená šupiek, ani leštením
pripravená o povrchovú...
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme
koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme,
pridáme...
Zimný teplý šalát
Tekvicu, surovú cviklu a tofu nakrájame na kocky. Z olivového oleja, javorového sirupu, ...
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak
a všetky suroviny na hummus
vložíme do mixéra a rozmixujeme
na homogénnu masu, dochutíme...
Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...
Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou
Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme
tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...
Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento
rcp sa musím s Vami...
Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...
Cviklová nátierka
Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne...
Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme.
Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky
nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...
Baby cvikla s kuracími pečienkami
Pretrhali sme cviklu a keďže ešte
čakáme na nové zemiaky z
vlastnej úrody, aby sme ju...
Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné,
cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť
storakými prílohami, ...
Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou
Všetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato,
kuchári by však pokojne mohli napísať inú
rozprávku – Vajce nad zlato....
Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami,
farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...
Guľky zo špaldy s horčicovou penou
Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej
vody. Varíme 30 minút. Scedíme a...

Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Najlepší cviklový šalát
Napriek tomu, že nemám rada cviklu, vyskúšala som tento šalát a odvtedy patrí k mojim...

Cviklovo-mrkvové rizoto
Ak sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku...

Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...

Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....

Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...

Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...

Krém z medvedieho cesnaku s ružovým prepeličím vajíčkom
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme zemiaky a...

Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý spôsob ako vyrobiť kvety...

Košíček s čokoládovou penou a meringue
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a...

Zemiakovo-cviklové placky
Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna alternatíva...

Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...

Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...

Zimný teplý šalát
Tekvicu, surovú cviklu a tofu nakrájame na kocky. Z olivového oleja, javorového sirupu, ...

Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme...

Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...

Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou
Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...

Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...

Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...

Cviklová nátierka
Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne...

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

Baby cvikla s kuracími pečienkami
Pretrhali sme cviklu a keďže ešte čakáme na nové zemiaky z vlastnej úrody, aby sme ju...

Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...

Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou
Všetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato....

Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...

Guľky zo špaldy s horčicovou penou
Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a...