Najlepší cviklový šalát
Napriek tomu, že nemám rada cviklu, vyskúšala som tento šalát a odvtedy patrí k mojim najobľúbenejším :) Najlepšie chutí dobre vychladený, kedy nás super osvieži.
Suroviny
500 g uvarená |
|
5 ks |
|
cca 100 g |
|
2 ks menšie |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cviklu umyjeme a uvaríme aj so šupkou do mäkka. Po vychladnutí ošúpeme a nastrúhame na strúhadle (ja väčšinou kupujem predvarenú cviklu, ktorú môžem hneď použiť).
- 2
Pridáme nastrúhané uhorky, kukuricu a na drobné kúsočky posekané jablká (sú lepšie ako keby sa strúhali).
- 3
Do bieleho jogurtu primiešame podľa chuti soľ, korenie a strúhaný cesnak. Jogurt pridáme k šalátu a dobre premiešame.
- 4
Šalát dáme dobre vychladiť do chladničky na pár hodín. Za ten čas sa jednotlivé chute prepoja.
Tiež cviklový šalát:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu