Quinoa s cviklou
Quinoa s cviklou

Quinoa s cviklou, rukolou a údenou mozzarellou

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 17. septembra 2019
Quinoa s cviklou, rukolou a údenou mozzarellou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

250 g
150 g
700 g
200 g
300 ml
100 g
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklu umyjeme, dáme na alobal, pridáme med, polejeme balzamikovým octom a zabalíme do alobalu. Pečieme v rúre pri 160 °C 2 hodiny (záleží aj na veľkosti cvikly). Upečenú cviklu necháme vychladnúť v alobale. Ošúpeme ju a nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Quinou uvaríme v osolenej vode, scedíme. Šalotku očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvicu nalejeme trocha olivového oleja, pridáme nakrájanú šalotku a na miernom ohni restujeme, pridáme nakrájanú cviklu a chvíľku opekáme, podlejeme balzamikovým octom, pridáme trocha medu, soľ a uvarenú quinou, všetko premiešame. Ak je „quinoto" veľmi suché, môžeme pridať vodu alebo červené víno (chuť jedla by mala byť jemne sladkokyslá). Odstavíme ho, pridáme umytú rukolu.

  3. 3

    Mozzarellu dáme do misky a údiacou pištoľou pridávame dym, misku zakryjeme a necháme chvíľku mozzarellu v dyme. Syr nakrájame na plátky a poukladáme na quinou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: