Quinoa s cviklou, rukolou a údenou mozzarellou
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 17. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Cviklu umyjeme, dáme na alobal, pridáme med, polejeme balzamikovým octom a zabalíme do alobalu. Pečieme v rúre pri 160 °C 2 hodiny (záleží aj na veľkosti cvikly). Upečenú cviklu necháme vychladnúť v alobale. Ošúpeme ju a nakrájame na malé kocky.
- 2
Quinou uvaríme v osolenej vode, scedíme. Šalotku očistíme a nakrájame nadrobno. Na panvicu nalejeme trocha olivového oleja, pridáme nakrájanú šalotku a na miernom ohni restujeme, pridáme nakrájanú cviklu a chvíľku opekáme, podlejeme balzamikovým octom, pridáme trocha medu, soľ a uvarenú quinou, všetko premiešame. Ak je „quinoto" veľmi suché, môžeme pridať vodu alebo červené víno (chuť jedla by mala byť jemne sladkokyslá). Odstavíme ho, pridáme umytú rukolu.
- 3
Mozzarellu dáme do misky a údiacou pištoľou pridávame dym, misku zakryjeme a necháme chvíľku mozzarellu v dyme. Syr nakrájame na plátky a poukladáme na quinou.
Tiež s cviklou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu