Cviklový šalát
Cviklový šalát

Šalát zo surovej cvikly

juvara - bez fotkyjuvara, 14. septembra 2019
Šalát zo surovej cvikly
Foto: juvara

Cviklový šalát sa často pripravuje z varenej cvikly. Ja som si obľúbila chuť surovej cvikly, aby však šalát nebol taký ostro-cviklový, rada ju skombinujem Zobraziť celý popisCviklový šalát sa často pripravuje z varenej cvikly. Ja som si obľúbila chuť surovej cvikly, aby však šalát nebol taký ostro-cviklový, rada ju skombinujem s inými zeleninami.

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks väčšia
2 ks
1 viazanička




Postup

  1. 1

    Príprava je jednoduchá. Použijeme surovú, nevarenú cviklu. Cviklu, mrkvu ošúpeme, umyjeme a všetko nastrúhame. Aj reďkovky. Posolíme, pokoreníme, pridáme mletú rascu, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť - zeleninky krásne zmäknú. Pridáme citrónovú šťavu a olivový olej. Znovu dobre pomiešame.

  2. 2

    Niekedy namiesto mrkvy a reďkoviek pridám cukinu, niekedy zeler alebo petržlen. Boli by ste prekvapení, ako výborne chutí surový postrúhaný petržlen, je príjemne voňavý. Podľa toho čo ľúbite, riadim sa tak, aby množstvo inej zeleniny bolo zhruba rovnaké ako množstvo cvikly. Ostatná zelenina sa od cvikly zafarbí, ale zároveň výborne zjemní jej chuť.

  3. 3

    Príloha k jedlám ako lusk. Niekedy nám nahrádza aj zemiakovú, ryžovú prílohu k mäsku. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, musím někdy surovú cviklu vyzkoušet. Děkuji za inspiraci!
juvara
@olinecka (15.9.2019 14:14)
Zilkata myslite ako ked v kaleraboch byvaju take tuhsie vlakna? Nie nebola taka :) Ja lubim velmi chrumkave veci a velmi mi to takto chuti. Ale je pravda, ze nie cista cvikla, prave len tak pol napol s inou zeleninou.