Rizoto z červenej ryže fotorecept
Foto: macka78
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú vrstvu, obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a ďalších cenných Zobraziť celý popisČervená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú vrstvu, obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a ďalších cenných látok. Červená ryža je dobrým zdrojom bielkovín, sacharidov i vlákniny. Dokonca skrýva i väčší podiel nenasýtených mastných kyselín. Taktiež je nabitá množstvom dôležitých antioxidantov aj flavonoidov. Z minerálnych látok vám táto obilnina doplní hlavne železo, vápnik, zinok aj horčík. Rovnako obsahuje vitamíny E a D.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu si uvaríme v pomere 1:2 varíme cca 50 minút na miernom plameni pod pokrievkou ( pridala som ČL soli). Nachystáme si suroviny, z ktorých ideme rizoto variť. Zeleninu si umyjeme, očistíme a nakrájame... Kuracie prsia som krájala na väčšie kúsky, ktoré dáme do marinády (marináda: 1 vajíčko, 2 PL Solamylu, korenie, soľ a sójová omáčka)
-
2
V podstate budeme potrebovať len jeden wok, v ktorom budeme všetko pripravovať, ale na viac krát.. S restovaním začneme až keď ryža bude pred koncom varenia cca 15 minút... Skúsime ryžu, keď už je pekne chrumkavá, tak si rozpálime wok, pridáme olivový olej a začneme restovať červenú cibuľu, porik, mladú cibuľku, postupne pridávame mrkvu ( ktorú som nastrúhala na tenké plátky ako aj červenú repu) a nakoniec hrášok, ochutíme soľou a korením. Červenú repu orestujeme samostatne, lebo by nám celú zmes zafarbila ... Všetko to zamiešame do ryže, ktorú som už odstavila, ale nechala prikrytú... Pokračujeme šapiňónmi.
- 3
Umyté, očistené, osušené šampiňony nakrájame. Posypeme ich 2 lyžicami tapiokovej múky alebo Solamylom ( ak nemáte, možete vynechať) premiesime, aby sa obalili. Na rozpálenom woku ich restujeme a pridáme 1 lyžicu cca sójovej omáčky. Hotové ich primiešame do rizota... Ako posledné osmahneme kuracie marinované prsia, ale tie už budeme servírovať priamo na rizoto... môžme servírovať...
- 3
nuž, to že sa Vám jedlo nepáči ma veľmi mrzí, my sme si dnes pochutili, škrob s vajíčkom spôsobí, že mäso ostane šťavnaté a nezačne sa dusiť /nepustí šťavu/ bolo by dobré napísať, čo sa Vám nepáči, inak neviem zareagovať
S každým receptem se dá pracovat. Je na každém jak. Mrzet tě, milá @Macka78 , nic nemusí. Ztráta energie. Za každým je vidět stopa na cestě, kterou kráčí. Přeji krásnou neděli a těším se na další tvé recepty. Vždy mě potěší!
Ďakujem ti moc @Haji za krásne napísané slová, ktoré ma vždy potešia... Pre mňa ja najdôležitejšie, že to chutí mojej rodinke a to je to najviac... Smutné je však, keď niekto napíše, že sa mu recept nepáči a ani to nevyskúša...
Nevadí, aj naďalej sa s vami budem deliť s receptami, ktoré si samozrejme každý môže upravovať podľa vlastnej chuti ako mu vyhovuje... Tiež sa rada nechávam inšpirovať novými receptami, ktoré nepoznám a musím ich vyskúšať... Učíme sa celý život...
Haji, tiež ti prajem krásnu, aj keď upršanú nedeľu..
To kuřecí s vajíčkem a škrobem je to nelepší na asijské kuchyni. To je tam super zařazené. Maso zůstane tak jak píšeš a navíc má takovou jemňounkou kůrčičku. Také to používám a pokud jsem vařil a měl jsem na jídeláku směsi měl jsem naložené a i okořeněné takto. Pěkný recept na dobré jídlo. Zdravíme.
Presne tak, mäsko ostane úplne krehké, šťavnaté a chrumkavé... ďakujem ti za pekný komentár...
Pozdravujem.
Nevsimaj si kdo nie je ani tyzden na Vareche a nema sajnu o azijskych marinadach a negativne komentuje je obycajny internetovy troll.
Len taka poznamka tie neosupane ryze v azii namacu vecer ako fazulu.Specialne cierna ryza sa bez namacania zle vari.