Cviklovo-mrkvové rizoto
Foto: juvara
Ak sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku ryže, žiadne vínkom postupne podlievané, kým ryža nezmäkne. Zobraziť celý popisAk sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku ryže, žiadne vínkom postupne podlievané, kým ryža nezmäkne. Avšak nastrúhaná cvikla a mrkva mu dodajú mňamkovú šťavnatosť a dobrá gazdinka predsa zbytkovú ryžu nevyhodí, ale vymyslí, čo s ňou :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme mrkvu, cviklu a nastrúhame. (Priznám, používam elektrického pomocníka, strúhadlové nadstavce na mäsový mlynček. A aj vďaka nim rada varím jedlá zo strúhaných zelenín alebo zemiakov, lebo zeleninku postrúhajú lusknutím prsta.)
-
2
Vo woku rozohrejeme olej a mrkvu, cviklu s koreniami podusíme - miešame asi 3-4 minúty, pokým mrkva a cvikla "zvädnú".
-
3
Pridáme mrazenú kukuricu, premiešame, podusíme ďalšie 2 minúty. Cvikla a mrkva pustia trochu šťavu, čo bude v rizote veľmi chutné. Nenecháme ich ale úplne rozvariť. Strúhančeky nech pekne držia svoj tvar.
-
4
Pridáme ryžu a dobre premiešame - nám zostala zo včera večera, navarila som akosi priveľa. Ale dobrý je aj burglur alebo kuskus - mne osobne to najviac chutí s burglurom.
-
5
Servírujeme - ja som si zvolila na ozdobu feta syr pokrájaný na kocôčky. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu