Cviklovo-mrkvové rizoto
Cviklovo-mrkvové rizoto

Cviklovo-mrkvové rizoto

juvara - bez fotkyjuvara, 19. júna 2019
Cviklovo-mrkvové rizoto
Foto: juvara

Ak sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku ryže, žiadne vínkom postupne podlievané, kým ryža nezmäkne. Zobraziť celý popisAk sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku ryže, žiadne vínkom postupne podlievané, kým ryža nezmäkne. Avšak nastrúhaná cvikla a mrkva mu dodajú mňamkovú šťavnatosť a dobrá gazdinka predsa zbytkovú ryžu nevyhodí, ale vymyslí, čo s ňou :)

4-5
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 veľká
3 ks
100 g mrazená
200 g
1/2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistíme mrkvu, cviklu a nastrúhame. (Priznám, používam elektrického pomocníka, strúhadlové nadstavce na mäsový mlynček. A aj vďaka nim rada varím jedlá zo strúhaných zelenín alebo zemiakov, lebo zeleninku postrúhajú lusknutím prsta.)

    Cviklovo-mrkvové rizoto - obrázok 1
  2. 2

    Vo woku rozohrejeme olej a mrkvu, cviklu s koreniami podusíme - miešame asi 3-4 minúty, pokým mrkva a cvikla "zvädnú".

    Cviklovo-mrkvové rizoto - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mrazenú kukuricu, premiešame, podusíme ďalšie 2 minúty. Cvikla a mrkva pustia trochu šťavu, čo bude v rizote veľmi chutné. Nenecháme ich ale úplne rozvariť. Strúhančeky nech pekne držia svoj tvar.

    Cviklovo-mrkvové rizoto - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme ryžu a dobre premiešame - nám zostala zo včera večera, navarila som akosi priveľa. Ale dobrý je aj burglur alebo kuskus - mne osobne to najviac chutí s burglurom.

    Cviklovo-mrkvové rizoto - obrázok 4
  5. 5

    Servírujeme - ja som si zvolila na ozdobu feta syr pokrájaný na kocôčky. Dobrú chuť!

    Cviklovo-mrkvové rizoto - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia