Cviklový kaviár fotorecept
Foto: elenas
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako príloha /šalát k mäsovému alebo aj zeleninovému jedlu. Recept Zobraziť celý popisVýborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako príloha /šalát k mäsovému alebo aj zeleninovému jedlu. Recept pochádza z ruskej kuchyne a je tam veľmi obľúbený.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najdlhšie z celého varenia je uvariť cviklu, asi 1, 5 hodiny. Samotná príprava je veľmi rýchla. Varila som z dvojnásobnej dávky. Cviklu uvaríme vo vode do mäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na stredne väčšom strúhadle. Cibuľu na jemno nakrájame a restujeme na oleje do zlatista. Pridáme nastrúhanú cviklu a cukor, premiešame a chvíľu zohrievame. (cukor zvýrazni chuť cvikly)
-
2
Pridáme paradajkový pretlak, potom cesnak, korenie, soľ. Chvíľu dusime. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou. Výborne je pridať aj trochu strúhaného chrenu alebo chili. Ja som robila dve verzie: klasický s cesnakom a s chrenom. Obe dve sú výborne, takže vyberte si podľa Vašej chuti.
-
3
Cviklový kaviár necháme vychladnúť, najlepšie chutí studený, vychladený v chladničke. Na čerstvo upečené hrianky je božský! Dobrú chuť.
Ďakujem za komentík, robím len na priamu konzumáciu a uskladňujem v chladničke, v ktorej vydrží niekoľko dní. Ale väčšinou sa veľmi rýchlo zje. Da sa samozrejme naložiť aj do pohárov a sterilizovať ale to som neskúšala.
Ďakujem, ja cviklu mám veľmi rada. A určite bude vynikajúci aj s pečenou cviklou.
Vďaka, názov som prebrala z originálu ale je pravda, že sa skôr podobá na šalát alebo chuťovku, avšak nie je to klasický šalát ani nátierka. Takže zostal pôvodný názov - kaviár:)
Veď oki:-) ..ja by som to nenazvala kaviár, Ty môžeš :-)) Ty si autor receptu
Ďakujem za koment a dúfam, že bude chutiť.
Ďakujem, určite aj pre účinky, aj pre pôžitok. :)
Ďakujem za koment, budem rada ak vyskúšaš, nam chutí veľmi.
Ďakujem za koment, nazvite to ako chcete, hlavne aby chutilo.:)
Ďakujem za koment, budem rada ak vyskúšaš, prajem pekný deň.
Ďakujem krásne za komentík! Krásny deň želám.
Foto je až moc fotogenické, hlavne pre tých, kto má rad cviklu a jej chuť, takže ďakujem za jeho pridanie a prajem dobrú chuť!
Rado sa stalo, teší ma, že recept zaujal:)
Ďakujem za odskúšanie a krásne foto. Teší ma, že chutilo;)