Cviklový kaviár fotorecept
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako príloha /šalát k mäsovému alebo aj zeleninovému jedlu. Recept pochádza z ruskej kuchyne a je tam veľmi obľúbený.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 - 4 ks |
|
1 ks |
|
1 - 2 PL |
|
1 - 2 ČL |
|
|
|
|
|
1 - 2 strúčiky |
|
|
|
podľa chuti (alebo chili) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najdlhšie z celého varenia je uvariť cviklu, asi 1, 5 hodiny. Samotná príprava je veľmi rýchla. Varila som z dvojnásobnej dávky. Cviklu uvaríme vo vode do mäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na stredne väčšom strúhadle. Cibuľu na jemno nakrájame a restujeme na oleje do zlatista. Pridáme nastrúhanú cviklu a cukor, premiešame a chvíľu zohrievame. (cukor zvýrazni chuť cvikly)
-
2
Pridáme paradajkový pretlak, potom cesnak, korenie, soľ. Chvíľu dusime. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou. Výborne je pridať aj trochu strúhaného chrenu alebo chili. Ja som robila dve verzie: klasický s cesnakom a s chrenom. Obe dve sú výborne, takže vyberte si podľa Vašej chuti.
-
3
Cviklový kaviár necháme vychladnúť, najlepšie chutí studený, vychladený v chladničke. Na čerstvo upečené hrianky je božský! Dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu