Cviklový kaviár fotorecept

elenas - fotkaelenas, 4. júna 2019 13:17
Ďalšie recepty »
Cviklový kaviár (fotorecept)Foto: elenas

Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako príloha /šalát k mäsovému alebo aj zeleninovému jedlu. Recept pochádza z ruskej kuchyne a je tam veľmi obľúbený.

3
porcie
90 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

3 - 4 ks
1 ks
1 - 2 PL
1 - 2 ČL
1 - 2 strúčiky
 podľa chuti (alebo chili)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najdlhšie z celého varenia je uvariť cviklu, asi 1, 5 hodiny. Samotná príprava je veľmi rýchla. Varila som z dvojnásobnej dávky. Cviklu uvaríme vo vode do mäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na stredne väčšom strúhadle. Cibuľu na jemno nakrájame a restujeme na oleje do zlatista. Pridáme nastrúhanú cviklu a cukor, premiešame a chvíľu zohrievame. (cukor zvýrazni chuť cvikly)

    Cviklový kaviár (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme paradajkový pretlak, potom cesnak, korenie, soľ. Chvíľu dusime. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou. Výborne je pridať aj trochu strúhaného chrenu alebo chili. Ja som robila dve verzie: klasický s cesnakom a s chrenom. Obe dve sú výborne, takže vyberte si podľa Vašej chuti.

    Cviklový kaviár (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cviklový kaviár necháme vychladnúť, najlepšie chutí studený, vychladený v chladničke. Na čerstvo upečené hrianky je božský! Dobrú chuť.

    Cviklový kaviár (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist