Zemiakové placky s cviklou
Zemiakové placky s cviklou

Zemiakovo-cviklové placky

kvakac - fotkakvakac, 10. marca 2019
Zemiakovo-cviklové placky
Foto: kvakac

Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna alternatíva ku kyslej fazuľovej polievke. Naučím aspoň rodinu, že sa nevyhadzuje jedlo.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/3 (zvyšok)
1/3 uvarené (s maslom a petržlenovou vňaťou)
1/3 (sterilizovaná bez nálevu)
1 vajce na 1 PL hmoty
6 strúčiky
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky a kašu dáme do misy. Cviklu mixérom rozmixujeme a pridáme ku zemiakom. Cesnak pretlačíme cez lis a tiež dáme do misy. Pridáme majorán a vajcia. Vajcia dáme na 1 PL hmoty 1 vajce. Všetko dobre rozmiešame.

  2. 2

    Na panvici rozhorúčime olej a robíme placky, ktoré opečieme z oboch strán. Hotové dávame na sitko, aby odtiekol olej. Môžme jesť samotné, alebo ku kyslej polievke. Je to využitie zvyškov jedla a návod pre začínajúcich kuchárov.

    Zemiakovo-cviklové placky - obrázok 2

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Zajímavé placky! Jen je mi nejasná ta zaváraná cvikla. Myslíš červenú cviklu, nebo hokaido...?!
Jsi šikovný chlapec a správný hospodář!
Pokud jde o strany a loga, mně u tebe nechybí nic. Vše co tu na Vareche potrebuješ, toho máš bohato!
Načo špiniť toľko riadu! Na mixovanie cvikly netreba zvláštnu, druhú misku. Ani lis na cesnak by som zbytočne nepoužila. Mixér to všetko spolu dobre rozmixuje v jednej nádobe. Prebytočný olej asi cez sitko neodtečie. To by museli placky v oleji plávať a olej preto veľmi stekať . Prebytočný olej z hotových, pražených placiek sa necháva odsať na papierový obrúsok na tanieri alebo podložke. Teraz majú slovo ďalší kritici.
@Marta23 (11.3.2019 14:49)

Vďaka za namáhavý koment, veď aj prsty ťa museli bolieť od toľkého ťukania do kláves. Otázka keď dávaš cesnak do placiek, tak ho mixuješ? A papierové obrúsky nemám - šetrím lesy.

Pridaj komentár k receptu: