Zemiakovo-cviklové placky

kvakac - fotkaKvakac, 10. marca 2019 18:46
Ďalšie recepty »
Zemiakovo-cviklové plackyFoto: kvakac

Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna alternatíva ku kyslej fazuľovej polievke. Naučím aspoň rodinu, že sa nevyhadzuje jedlo.

10 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

1/3 (zvyšok)
1/3 uvarené (s maslom a petržlenovou vňaťou)
1/3 (sterilizovaná bez nálevu)
1 vajce na 1 PL hmoty
6 strúčiky
1 PL
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky a kašu dáme do misy. Cviklu mixérom rozmixujeme a pridáme ku zemiakom. Cesnak pretlačíme cez lis a tiež dáme do misy. Pridáme majorán a vajcia. Vajcia dáme na 1 PL hmoty 1 vajce. Všetko dobre rozmiešame.

  2. 2

    Na panvici rozhorúčime olej a robíme placky, ktoré opečieme z oboch strán. Hotové dávame na sitko, aby odtiekol olej. Môžme jesť samotné, alebo ku kyslej polievke. Je to využitie zvyškov jedla a návod pre začínajúcich kuchárov.

    Zemiakovo-cviklové placky - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist