Zemiakovo-cviklové placky
Foto: kvakac
Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna alternatíva ku kyslej fazuľovej polievke. Naučím aspoň rodinu, že Zobraziť celý popisOstali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna alternatíva ku kyslej fazuľovej polievke. Naučím aspoň rodinu, že sa nevyhadzuje jedlo.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/3 (zvyšok) |
|
1/3 uvarené (s maslom a petržlenovou vňaťou) |
|
1/3 (sterilizovaná bez nálevu) |
|
1 vajce na 1 PL hmoty |
|
|
|
6 strúčiky |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zemiaky a kašu dáme do misy. Cviklu mixérom rozmixujeme a pridáme ku zemiakom. Cesnak pretlačíme cez lis a tiež dáme do misy. Pridáme majorán a vajcia. Vajcia dáme na 1 PL hmoty 1 vajce. Všetko dobre rozmiešame.
- 2
Na panvici rozhorúčime olej a robíme placky, ktoré opečieme z oboch strán. Hotové dávame na sitko, aby odtiekol olej. Môžme jesť samotné, alebo ku kyslej polievke. Je to využitie zvyškov jedla a návod pre začínajúcich kuchárov.
- 2
Jsi šikovný chlapec a správný hospodář!
Pokud jde o strany a loga, mně u tebe nechybí nic. Vše co tu na Vareche potrebuješ, toho máš bohato!
Cvikla - repa
Červená? Uf!
Možno fotené mobilom, blbé svetlo
Asi mala repa malo pigmentu, bola malo na slnku. Ja veru neviem prečo tak malo farbila.
Máš pravdu v jednom aj druhom. Mobil a bol dážď.
To malo byť kopcovite lyžice. A niečo to musí držať už uvarené zemiaky, alebo kašu a ešte aj cviklu. Inak sa to rozpadá.
Ďakujem za koment.
Vďaka za namáhavý koment, veď aj prsty ťa museli bolieť od toľkého ťukania do kláves. Otázka keď dávaš cesnak do placiek, tak ho mixuješ? A papierové obrúsky nemám - šetrím lesy.