Košíček s čokoládovou penou a meringue
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny
| Košíčky: | |
| 250 g |
|
| 110 g (+ na vymazanie formičiek) |
|
| 110 g |
|
| 1 ks |
|
| Tmavá čokoládová pena: | |
| 500 g |
|
| 500 g (54 %) |
|
| 150 g |
|
| 3 ks |
|
| Biely čokoládový krém: | |
| 200 g (28 %) |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| Meringue: | |
| 150 g |
|
| 300 g |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a vytvarujeme do košíčkov v pripravených vymastených formách. Zakryjeme alobalom, zaťažíme strukovinou, dáme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme dozlatista. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
- 2
Tmavá čokoládová pena: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do teploty 75 °C. Potom pridáme roztopenú čokoládu, nakoniec vmiešame najemno vyšľahanú šľahačku a necháme vychladiť.
- 3
Biely čokoládový krém: Bielu čokoládu roztopíme spolu so smotanou a odstavíme. Ďalej do zmesi zašľaháme creme fraiche spolu s mascarpone. Necháme stuhnúť.
- 4
Meringue: Z bielkov a cukru pripravíme meringue – šľaháme nad parou do zhustnutia, potom rovnomerne rozotrieme na plech so silikónom a necháme pomaly sušiť pri 40 °C. Hotové lámeme na malé kúsky.
- 5
Cviklu očistíme, nakrájame na jemné plátky a dáme sušiť do sušičky na ovocie. Spolu s jedlými kvetmi použijeme na záverečnú dekoráciu dezertu.
Tiež Čokoládové košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu