Košíček s čokoládovou penou a meringue
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny
Košíčky: | |
250 g |
|
110 g (+ na vymazanie formičiek) |
|
110 g |
|
1 ks |
|
Tmavá čokoládová pena: | |
500 g |
|
500 g (54 %) |
|
150 g |
|
3 ks |
|
Biely čokoládový krém: | |
200 g (28 %) |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
Meringue: | |
150 g |
|
300 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a vytvarujeme do košíčkov v pripravených vymastených formách. Zakryjeme alobalom, zaťažíme strukovinou, dáme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme dozlatista. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
- 2
Tmavá čokoládová pena: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do teploty 75 °C. Potom pridáme roztopenú čokoládu, nakoniec vmiešame najemno vyšľahanú šľahačku a necháme vychladiť.
- 3
Biely čokoládový krém: Bielu čokoládu roztopíme spolu so smotanou a odstavíme. Ďalej do zmesi zašľaháme creme fraiche spolu s mascarpone. Necháme stuhnúť.
- 4
Meringue: Z bielkov a cukru pripravíme meringue – šľaháme nad parou do zhustnutia, potom rovnomerne rozotrieme na plech so silikónom a necháme pomaly sušiť pri 40 °C. Hotové lámeme na malé kúsky.
- 5
Cviklu očistíme, nakrájame na jemné plátky a dáme sušiť do sušičky na ovocie. Spolu s jedlými kvetmi použijeme na záverečnú dekoráciu dezertu.
Tiež Čokoládové košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu