Košíček s čokoládovou penou a meringue

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Košíček s čokoládovou penou a meringueFoto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií

Suroviny

Košíčky:
250 g
110 g (+ na vymazanie formičiek)
110 g
1 ks
Tmavá čokoládová pena:
500 g
500 g (54 %)
150 g
3 ks
Biely čokoládový krém:
200 g (28 %)
200 g
200 g
100 g
Meringue:
150 g
300 g
Na ozdobu:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a vytvarujeme do košíčkov v pripravených vymastených formách. Zakryjeme alobalom, zaťažíme strukovinou, dáme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme dozlatista. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Tmavá čokoládová pena: Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do teploty 75 °C. Potom pridáme roztopenú čokoládu, nakoniec vmiešame najemno vyšľahanú šľahačku a necháme vychladiť.

  3. 3

    Biely čokoládový krém: Bielu čokoládu roztopíme spolu so smotanou a odstavíme. Ďalej do zmesi zašľaháme creme fraiche spolu s mascarpone. Necháme stuhnúť.

  4. 4

    Meringue: Z bielkov a cukru pripravíme meringue – šľaháme nad parou do zhustnutia, potom rovnomerne rozotrieme na plech so silikónom a necháme pomaly sušiť pri 40 °C. Hotové lámeme na malé kúsky.

  5. 5

    Cviklu očistíme, nakrájame na jemné plátky a dáme sušiť do sušičky na ovocie. Spolu s jedlými kvetmi použijeme na záverečnú dekoráciu dezertu.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist