Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 19. septembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového listu uvaríme sladkokyslý nálev. Kuriatka očistíme, prepláchneme vodou, namočíme do horúceho nálevu, ale nevaríme. Necháme asi 2 hodiny postáť.
- 2
Tapioku uvaríme v osolenej vode s hľuzovkovým olejom, precedíme, premyjeme studenou vodou a necháme vychladnúť.
- 3
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Na panvicu dáme hľuzovkový olej, pridáme zemiaky, osolíme a restujeme. Podlejeme trocha vývarom, pridáme uvarenú tapioku a chvíľku povaríme, aby zemiaky boli mäkké a tapioka aby nebola rozvarená. Odstavíme a pridáme trocha hľuzovkového masla.
- 4
Cviklu uvaríme v sladkokyslom náleve a očistíme. Mrkvu očistíme a blanšírujeme.
- 5
Mäso nakrájame na 4 rovnako hrubé steaky. Panvicu rozohrejeme a steaky opekáme z každej strany asi 2 minúty. Mäso vyberieme na alobal, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a necháme postáť.
- 6
Pred podávaním mrkvu rozrežeme pozdĺž na polovičku, cviklu na štyri kusy a opečieme na panvici spolu s kuriatkami.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu