Hovädzí steak
Hovädzí steak

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 19. septembra 2019
Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

800 g
50 g
200 g
20 g
100 ml
1 ks
2 ks mladá
100 g
200 ml
200 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového listu uvaríme sladkokyslý nálev. Kuriatka očistíme, prepláchneme vodou, namočíme do horúceho nálevu, ale nevaríme. Necháme asi 2 hodiny postáť.

  2. 2

    Tapioku uvaríme v osolenej vode s hľuzovkovým olejom, precedíme, premyjeme studenou vodou a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Na panvicu dáme hľuzovkový olej, pridáme zemiaky, osolíme a restujeme. Podlejeme trocha vývarom, pridáme uvarenú tapioku a chvíľku povaríme, aby zemiaky boli mäkké a tapioka aby nebola rozvarená. Odstavíme a pridáme trocha hľuzovkového masla.

  4. 4

    Cviklu uvaríme v sladkokyslom náleve a očistíme. Mrkvu očistíme a blanšírujeme.

  5. 5

    Mäso nakrájame na 4 rovnako hrubé steaky. Panvicu rozohrejeme a steaky opekáme z každej strany asi 2 minúty. Mäso vyberieme na alobal, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a necháme postáť.

  6. 6

    Pred podávaním mrkvu rozrežeme pozdĺž na polovičku, cviklu na štyri kusy a opečieme na panvici spolu s kuriatkami.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: