Recepty, kde je cvikla
Cviklový šalát s ananásom alebo cícerom
Alternatíva pre tých, čo nemajú radi zaváranú cviklu....
Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme a narežeme kožu. Opečieme na panvici na
miernom ohni z...
Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého
korenia a bobkového...
Šalát zo surovej cvikly
Cviklový šalát sa často pripravuje z varenej cvikly. Ja som si obľúbila chuť surovej cvikly, ...
Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na
ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny.
Dochutíme ich soľou,...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Najlepší cviklový šalát
Napriek tomu, že nemám rada cviklu, vyskúšala som tento šalát a odvtedy patrí k mojim...
Cviklovo-mrkvové rizoto
Ak sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku...
Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...
Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....
Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Krém z medvedieho cesnaku s ružovým prepeličím vajíčkom
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame
nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme zemiaky a...
Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý
spôsob ako vyrobiť kvety...
Košíček s čokoládovou penou a meringue
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme
a...
Zemiakovo-cviklové placky
Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna
alternatíva...
Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola
zbavená šupiek, ani leštením
pripravená o povrchovú...
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme
koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme,
pridáme...
Zimný teplý šalát
Tekvicu, surovú cviklu a tofu nakrájame na kocky. Z olivového oleja, javorového sirupu, ...
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak
a všetky suroviny na hummus
vložíme do mixéra a rozmixujeme
na homogénnu masu, dochutíme...
Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...
Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou
Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme
tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...
Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento
rcp sa musím s Vami...
Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...
Cviklová nátierka
Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne...
Cviklový šalát s ananásom alebo cícerom
Alternatíva pre tých, čo nemajú radi zaváranú cviklu....
Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme a narežeme kožu. Opečieme na panvici na miernom ohni z...
Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...
Šalát zo surovej cvikly
Cviklový šalát sa často pripravuje z varenej cvikly. Ja som si obľúbila chuť surovej cvikly, ...
Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Najlepší cviklový šalát
Napriek tomu, že nemám rada cviklu, vyskúšala som tento šalát a odvtedy patrí k mojim...
Cviklovo-mrkvové rizoto
Ak sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku...
Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...
Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....
Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Krém z medvedieho cesnaku s ružovým prepeličím vajíčkom
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme zemiaky a...
Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý spôsob ako vyrobiť kvety...
Košíček s čokoládovou penou a meringue
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a...
Zemiakovo-cviklové placky
Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna alternatíva...
Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...
Zimný teplý šalát
Tekvicu, surovú cviklu a tofu nakrájame na kocky. Z olivového oleja, javorového sirupu, ...
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme...
Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...
Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou
Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...
Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...
Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...
Cviklová nátierka
Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame, pridáme lyžičku strúhaného chrenu, tvaroh a rastlinnú nátierku. Dôkladne...