Recepty, kde je cvikla
Cviklový šalát - tip-top
Hlavne v zimnom období je tento recept u nás veľmi obľúbený a dosť často ho pripravujem....
Chudnutie s Varechou 4. deň
Aby sme pri chudnutí neboli hladní, mali by sme jesť približne každé tri hodiny. Denný...
Bombový cviklovo-mrkvový šalát
Tento šalát je naozajstná chuťová bomba, na prvý pohľad
bláznivá kombinácia surovín ale výsledok stojí za...
Zeleninová štrúdľa so syrom
Väčší podiel zeleniny na našich tanieroch môžeme dosiahnuť aj tak, že zeleninu zaradíme do
jedálnička aj...
Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému
Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme
na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...
Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča
Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča...
Cviklový šalát s ananásom alebo cícerom
Alternatíva pre tých, čo nemajú radi zaváranú cviklu....
Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme a narežeme kožu. Opečieme na panvici na
miernom ohni z...
Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého
korenia a bobkového...
Šalát zo surovej cvikly
Cviklový šalát sa často pripravuje z varenej cvikly. Ja som si obľúbila chuť surovej cvikly, ...
Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na
ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny.
Dochutíme ich soľou,...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Najlepší cviklový šalát
Napriek tomu, že nemám rada cviklu, vyskúšala som tento šalát a odvtedy patrí k mojim...
Cviklovo-mrkvové rizoto
Ak sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku...
Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...
Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....
Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Krém z medvedieho cesnaku s ružovým prepeličím vajíčkom
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame
nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme zemiaky a...
Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý
spôsob ako vyrobiť kvety...
Košíček s čokoládovou penou a meringue
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme
a...
Zemiakovo-cviklové placky
Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna
alternatíva...
Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola
zbavená šupiek, ani leštením
pripravená o povrchovú...
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme
koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme,
pridáme...
Zimný teplý šalát
Tekvicu, surovú cviklu a tofu nakrájame na kocky. Z olivového oleja, javorového sirupu, ...
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak
a všetky suroviny na hummus
vložíme do mixéra a rozmixujeme
na homogénnu masu, dochutíme...
Cviklový šalát - tip-top
Hlavne v zimnom období je tento recept u nás veľmi obľúbený a dosť často ho pripravujem....
Chudnutie s Varechou 4. deň
Aby sme pri chudnutí neboli hladní, mali by sme jesť približne každé tri hodiny. Denný...
Bombový cviklovo-mrkvový šalát
Tento šalát je naozajstná chuťová bomba, na prvý pohľad bláznivá kombinácia surovín ale výsledok stojí za...
Zeleninová štrúdľa so syrom
Väčší podiel zeleniny na našich tanieroch môžeme dosiahnuť aj tak, že zeleninu zaradíme do jedálnička aj...
Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému
Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...
Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča
Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča...
Cviklový šalát s ananásom alebo cícerom
Alternatíva pre tých, čo nemajú radi zaváranú cviklu....
Kačacie prsičká s paštrnákovým pyré a so zapekanou cviklou
Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme a narežeme kožu. Opečieme na panvici na miernom ohni z...
Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...
Šalát zo surovej cvikly
Cviklový šalát sa často pripravuje z varenej cvikly. Ja som si obľúbila chuť surovej cvikly, ...
Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú
V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou,...
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Najlepší cviklový šalát
Napriek tomu, že nemám rada cviklu, vyskúšala som tento šalát a odvtedy patrí k mojim...
Cviklovo-mrkvové rizoto
Ak sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku...
Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...
Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....
Cviklový kaviár
Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Krém z medvedieho cesnaku s ružovým prepeličím vajíčkom
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme zemiaky a...
Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý spôsob ako vyrobiť kvety...
Košíček s čokoládovou penou a meringue
Košíčky: Zo surovín na košíčky vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na rovnomerné časti. Jednotlivé časti vyvaľkáme a...
Zemiakovo-cviklové placky
Ostali mi zemiaky s petržlenovou vňaťou a zemiaková kaša. Čo s tým? Tu je jedna alternatíva...
Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...
Zimný teplý šalát
Tekvicu, surovú cviklu a tofu nakrájame na kocky. Z olivového oleja, javorového sirupu, ...
Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme...