Pečené cviklové carpaccio
Obmena tradičného talianskeho cviklového carpaccia.
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, dáme do pekáča, podlejeme vodou, zakryjeme a upečieme asi 45 min pri 250 °C. Kontrolujeme, premiešame, prípadne podlejeme ďalšou vodou ak sa vyparila - aby cvikla neprihorela. Množstvo cvikly je orientačné - radšej viac ako menej.
- 2
Keď je cvikla mäkká, pridáme ostatné suroviny (nasekané orechy, cesnak nakrájaný na plátky, syr nakrájaný na kocky) + olej, ocot, korenie. Pomiešame a odokryté zapečieme ešte asi 10 min. Dávame pozor, aby cesnak a hlavne orechy neprihoreli. Soliť netreba, syr je už slaný. Množstvo surovín je orientačné, každý si pridá podľa chuti.
- 3
Jedlo je vhodné ako teplá večera s nejakou prílohou, ale je chutné aj studené.
Tiež pečená cvikla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu