Pečený bravčový bôčik
Pečený bravčový bôčik

Konfitovaný bravčový bôčik

Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 25. februára 2020
Konfitovaný bravčový bôčik
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

500 g
25 g
štipka
Pyré:
1 kg
200 g uvarená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik nasolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom. Na rozpálenom grile prudko opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Opečený bôčik potrieme zmesou byliniek a čili, uložíme do plechu a zalejeme bravčovou masťou tak, aby bolo mäso úplne zakryté. Rúru na pečenie nastavíme na 80 °C a konfitujeme 13 hodín.

  3. 3

    Po dopečení vyberieme a podávame so zemiakovo-cviklovým pyré. Pyré pripravíme vymiešaním domäkka uvarených zemiakov, cvikle a soli.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
tak toto je perfektné, zajtra spravím, večer pripravím a cez noc než zaspím začnem konfitovať.