Konfitovaný bravčový bôčik
Daniel Klapáč
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 25. februára 2020
sous chef hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 25. februára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Bravčový bôčik nasolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom. Na rozpálenom grile prudko opečieme zo všetkých strán.
- 2
Opečený bôčik potrieme zmesou byliniek a čili, uložíme do plechu a zalejeme bravčovou masťou tak, aby bolo mäso úplne zakryté. Rúru na pečenie nastavíme na 80 °C a konfitujeme 13 hodín.
- 3
Po dopečení vyberieme a podávame so zemiakovo-cviklovým pyré. Pyré pripravíme vymiešaním domäkka uvarených zemiakov, cvikle a soli.
Tiež bravčový bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu