Cuketa

Cuketa ako ingrediencia v receptoch:

  • Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine

    Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine

    Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni. Preč sú časy, keď sa na tanieroch striedali len zemiaky, ryža, cestoviny či prívarky. Dobrí kuchári stavajú ľahkú...

  • Losos s teriyaky a rezancami z cukety (fotorecept)

    Losos s teriyaky a rezancami z cukety (fotorecept)

    V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty z každej strany. Medzitým zmiešame jarnú cibuľku so zázvorom, sójovou omáčkou, s medom a vínnym octom. Prilejeme do panvice s lososom...

  • Pohánkový zeleninový šalát s čalamádou

    Pohánkový zeleninový šalát s čalamádou

    Šalát plný zeleniny a pohánky poteší chuťové poháriky všetkých, ktorí uprednostňujú zdravé jedlo. Zasýti, ale aj osvieži.

  • Soté na ázijský spôsob (fotorecept)

    Soté na ázijský spôsob (fotorecept)

    Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30 minút, čo mi vyhovuje. Zeleninu dám akú mám, takže vždy je iné, ale vždy chutné.

  • Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou

    Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou

    Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky ingrediencie na mäso, poriadne zmiešame a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny:) samozrejme soľ a korenie si dáme podľa chuti....

  • Voňavá morčacia roláda

    Voňavá morčacia roláda

    Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Ochucovadla od Podravky....

  • Drevorubačský zapečený chlebík

    Drevorubačský zapečený chlebík

    Odporúčam, tá chuť mäska, zeleninky, slaninky a ta cibuľka a čo je u nás dôležité, keď sú všetci hladní. . rýchla príprava :) určite vyskúšajte!!

  • Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept)

    Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept)

    Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné pojedanie jednoducho úžasné.

  • Husacie ragú s plackami z divokej ryže

    Husacie ragú s plackami z divokej ryže

    Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mäso, pridáme korenie na divinu, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme dusiť 20 minút.

  • Sójové koláčiky s avokádovým dipom

    Sójové koláčiky s avokádovým dipom

    Sóju namočíme do horúcej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň vymeníme vodu a uvaríme sóju domäkka. Rozmixujeme na hladkú kašu spolu s trochou olivového oleja.

  • Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou

    Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou

    Chuti tejto tekvice len ťažko odoláte. V spojení s ostatnými ingredienciami vznikne skvelé jedlo s výnimočnou chuťou.

  • Cuketový koláč

    Cuketový koláč

    Jednoduchý recept, rýchlo hotový. Vhodný ako ľahká večera či k vínu...

  • Zapečená cuketa s hruškami

    Zapečená cuketa s hruškami

    Pokúsil som sa o dezert cuketu s hruškami na sladko

  • Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky (fotorecept)

    Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky (fotorecept)

    Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo michalka. Je to výborná huba, má výraznú hubovú chuť a keď je malá, ešte je aj fešanda :-). Huby...

  • Buřtguláš s cuketou (fotorecept)

    Buřtguláš s cuketou (fotorecept)

    Tak jsem zkusil zase něco jiného a protože se to dalo sníst a žijeme, tak to zkusím dát dále. Máme super souseda, který se stará a ví, že ještě toho moc na zahradě nemáme, ...

  • Ovčie rebro s tekvicovou penou

    Ovčie rebro s tekvicovou penou

    Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín.

  • Cuketové placky

    Cuketové placky

    Ocistime cuketu, vyberieme zrnka, osupeme a nastruhame. Pretlacime cenak, nastruhame nadrobno cibulu alebo nakrajame. Pridame muku, sol, vajicka, korenie, majoran. A vysmazame na oleji. Do cuketoveho cesta mozeme pridat...

  • Thajské rezance vo woku

    Thajské rezance vo woku

    Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút odstáť.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist