Syrové vafle
Syrové vafle

Vafle s tromi druhmi syra

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 14:00
Vafle s tromi druhmi syra
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Základné cesto:
220 g
30 g
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
 štipka
60 g
300 ml
2 ks väčšie
Na vymazanie vafľovača:
Dokončenie:
80 g
70 g
50 g
1/2 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame.

  2. 2

    V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia. Obe zmesi spolu premiešame. Pri miešaní a spracovaní cesta platí rovnaké pravidlo ako pri lievancoch. Zmes nesmiete prepracovať. Miešajte len dovtedy, kým sa všetky suroviny nespoja.

  3. 3

    Všetky syry nastrúhame najemno a vmiešame do cesta. Menšiu časť syra ponecháme na posypanie a ozdobenie. V nahriatom vafľovači vymazanom olejom potom pečieme zlatisté vafle.

  4. 4

    Cuketu nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpustíme maslo a cuketu na ňom ľahko orestujeme. Podávame ju s teplými vafľami, posypeme odloženou zmesou nastrúhaných syrov.

Diskusia k receptu