Vafle s tromi druhmi syra
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 14:00
mesačník Varecha, dnes 14:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Základné cesto: | |
220 g |
|
30 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
60 g |
|
300 ml |
|
2 ks väčšie |
|
Na vymazanie vafľovača: | |
|
|
Dokončenie: | |
80 g |
|
70 g |
|
50 g |
|
1/2 ks |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, škrob, prášok do pečiva a sódu. Pridáme soľ, korenie a premiešame.
- 2
V malom hrnci rozpustíme na miernej teplote maslo. Hrniec odstavíme a do rozpusteného masla pridáme kefír a vajcia. Obe zmesi spolu premiešame. Pri miešaní a spracovaní cesta platí rovnaké pravidlo ako pri lievancoch. Zmes nesmiete prepracovať. Miešajte len dovtedy, kým sa všetky suroviny nespoja.
- 3
Všetky syry nastrúhame najemno a vmiešame do cesta. Menšiu časť syra ponecháme na posypanie a ozdobenie. V nahriatom vafľovači vymazanom olejom potom pečieme zlatisté vafle.
- 4
Cuketu nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpustíme maslo a cuketu na ňom ľahko orestujeme. Podávame ju s teplými vafľami, posypeme odloženou zmesou nastrúhaných syrov.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu