Zapekaná cuketa s tuniakom
Cuketa sa zapeká ako lodička alebo plátky asi na milión spôsobov a veľa z nich často robievam, lebo cuketu máme veľmi radi. Nedávno Zobraziť celý popisCuketa sa zapeká ako lodička alebo plátky asi na milión spôsobov a veľa z nich často robievam, lebo cuketu máme veľmi radi. Nedávno mi kolegynka poradila k nej tuniaka, tak som pozrela čo k tomu pridám a vzniklo nové jedlo, ktoré nám doma veľmi chutilo a určite ho budem robievať.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Dala som predhriať rúru na 200 °C a začala som cuketami, ktoré som si pozdĺžne prekrojila a vydlabala lyžičkou vnútro. Vznikli mi tak 4 lodičky na plnenie.
- 2
Lodičky som pokvapkala olivovým olejom, osolila a posypala jemne čiernym korením a sušeným cesnakom (chcela som iba jemný cesnakový nádych).
- 3
Rajčinu a cibuľu som nakrájala na drobné kocky a pridala obsah konzervy tuniaka, všetko som zmiešala (vidličkou, aby sa tuniak rozdelil na drobné čiastočky).
- 4
Trochu soli a čierneho korenia som pridala aj do zmesi a naplnila som ňou cuketové lodičky, na záver som na každú lodičku položila tenký pásik plátkoveho syra (mala som akurát goudu - syr môže a nemusí byť).
- 5
Dala som piecť cca na pol hodinu, ale doba pečenia sa môže upraviť... stačí sledovať sfarbovanie cukety. Dobrú chuť :)
Tiež plnená cuketa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu