Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie prsia à la Východ fotorecept

kobjan - bez fotkykobjan, 15. septembra 2024
Kuracie prsia à la Východ (fotorecept)
Foto: kobjan
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
1 ks
1-2 stonky
1 ks
Marináda:
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Nakrajané kuracie mäso dáme na polhodinu do marinády z mletej papriky, mletého korenia, sušeného cesnaku, sójovej omáčky a rybacej omáčky.

    Kuracie prsia à la Východ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky zvyšné suroviny nakrájame.

    Kuracie prsia à la Východ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na suchú panvicu alebo do woku dáme opražiť kuracie prsia, keď pustia šťavu mäso vyberieme.

    Kuracie prsia à la Východ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do woku dáme opražiť zmes nakrájaného cesnaku, šalotky a zázvoru. Potom postupne pridávame nakrájanú zeleninu, najprv stonkový zeler, potom papriky, cuketu...

    Kuracie prsia à la Východ (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď bude všetko na skus, nie veľmi mäkké, vložíme naspäť mäso, pridáme nakrájané čili papričky a neskôr aj bambusové výhonky.

    Kuracie prsia à la Východ (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko spolu poriadne premiešame a ešte chvíľu restujeme. Vypneme a po chvíľke prihodíme sezamové semienka a čerstvo nakrájanú koriandrovú vňať.

    Kuracie prsia à la Východ (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s ryžou a prajem dobú chuť! :)

    Kuracie prsia à la Východ (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu