Paradajková polievka so zeleninou a ovsenými vločkami
Kto chcel, nastrúhal si do polievky na tanieri ešte tvrdý syr.
Suroviny
1 bal. |
|
domáci |
|
domáci |
|
3 ks menšia |
|
1 ks malý |
|
1/4 ks |
|
1 malá stonka |
|
1/6 ks |
|
2 PL |
|
|
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
|
voliteľné (eidam 30 %) |
|
Postup
-
1
Nahrubo nastrúhanú zeleninu chvíľku osmažím na malom množstve oleja, zalejem pasírovanými paradajkami, vývarmi a nechám zovrieť. Občas premiešam.
- 2
Následne osolím, okorením a varím kým bude zelenina polomäkká. Vlejem vločky, ktoré boli vopred namočené vo vývare. Varím, zamiešam, kým zelenina nie je uvarená.
- 3
Dochutím cukrami, prípadne osolím. Nakoniec pridám maslo na zjemnenie a nastrihanú petržlenovú vňať.
Tiež paradajková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu