Cestovinový šalát s tofu a kukuricou
Cestovinový šalát s tofu a kukuricou

Cestovinovo-cuketový šalát s tofu a kukuricou

viki247 - bez fotkyviki247, 5. septembra 2024
Cestovinovo-cuketový šalát s tofu a kukuricou
Foto: viki247

Niekomu by sa mohla zdať kombinácia týchto surovín zvláštna, ale verte, že po ochutnaní tohto šalátu si recept naň zaradíte častejšie do svojho jedálnička. Zobraziť celý popisNiekomu by sa mohla zdať kombinácia týchto surovín zvláštna, ale verte, že po ochutnaní tohto šalátu si recept naň zaradíte častejšie do svojho jedálnička. Šalát je zdravý, výživný, sýty a hlavne výborný.

5 - 6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

200 g (rezance)
1 bal.
175 g (z konzervy)
500 g
70 g (pražené, solené)




Postup

  1. 1

    Biele alebo ochutené tofu nakrájame na rovnako veľké kocky. Na olivovom oleji ich opečieme z každej strany pri vyššej teplote. Dávame pozor, aby nebolo príliš tuhé a chrumkavé, ale iba trošku.

    Cestovinovo-cuketový šalát s tofu a kukuricou - obrázok 1
  2. 2

    Počas toho, ako sa opeká tofu, nakrájame cuketu na kocky. Pri mladej cukete stred nevydlabujeme a šupu nelúpeme.

  3. 3

    Následne si uvaríme cestoviny a nasekáme tekvicové semienka (ja som nemala čas, tak som ich tentoraz pomixovala).

  4. 4

    Do veľkej misy nasypeme cuketu, opečené tofu a uvarené scedené cestoviny premyté studenou vodou. Potom pridáme kukuricu z plechovky (môžeme dať aj trošičku vody z kukurice) a osolíme. Na dochutenie môžeme použiť aj bylinkovú soľ. Nemôžeme zabudnúť na posekané tekvicové semienka.

  5. 5

    Nakoniec môžeme poliať olivovým olejom a poriadne premiešame. Podávame ešte teplé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia