Cuketové placky
Cuketové placky

Bezlepkové cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipom videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 6. septembra 2024

Máme pre vás skvelý sezónny recept, ktorý si zamilujete! Pripravili sme bezlepkové cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipom, ktoré sú ideálnym riešením na ľahký obed Zobraziť celý popisMáme pre vás skvelý sezónny recept, ktorý si zamilujete! Pripravili sme bezlepkové cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipom, ktoré sú ideálnym riešením na ľahký obed či večeru. Cuketa je jednou z hviezd záhrady práve v letných mesiacoch – je ľahká, svieža a bohatá na vitamíny. Naše placky sú navyše bezlepkové, vďaka čomu si ich môžu vychutnať aj tí, ktorí sa musia lepku vyhýbať. Použili sme našu osvedčenú bezlepkovú múku Universal Mix Liana, ktorá zaručuje, že placky budú jemné a lahodné.

7
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
400 g
1 ks
50-80 g
1 strúčik
1 KL
1/2 KL
Na vymastenie panvice:
Jogurtový dip:
150 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Z umytej cukety odstránime dužinu a nastrúhame na hrubo. Posolíme a necháme 10 minút odstáť.

  2. 2

    Nastrúhanú cuketu jemne vyžmýkame, aby sme ju zbavili prebytočnej vody.

  3. 3

    Pridáme mleté čierne korenie, majorán, pretlačený cesnak, vajce a  premiešame. Múčnu zmes Universal mix primiešavame postupne, podľa potreby a konzistencie.

  4. 4

    Rozpálenú panvicu potrieme olejom a lyžicou dávkujeme kôpky cesta, ktoré rozotrieme do tvaru placky. Z oboch strán opekáme do zlatista.

  5. 5

    Podávame s dipom z bieleho jogurtu, nasekanej pažítky, petržlenovej vňate, dochuteného soľou a čiernym korením.

  6. 6

    Dobrý tip: Ak chcete mať placky ešte o niečo zdravšie alebo si prácu chcete zjednodušiť, môžete ich pripraviť aj v rúre. Stačí, ak ich uložíte na plech vystlaný papierom na pečenie, jemne ich pokvapkáte olejom a pečiete kým budú krásne zlatisté a chrumkavé. Tento spôsob prípravy je skvelý, ak chcete placky pripraviť naraz vo väčšom množstve a bez vyprážania či tuku navyše.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia