Rýchle cuketové lečo fotorecept

kitchenguru - fotkakitchenguru, 21. novembra 2024

Suroviny

1/2 ks veľká
1 ks veľká
100 g
1 ks veľká
1 PL
5-6 PL
1/2 PL
podľa chuti
cca 150 ml
1 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, cuketu a papriku. Osolíme. Necháme podusiť dve až tri minútky. Potom pridáme cherry rajčiny a všetko korenie a kečup. Pomiešame a necháme podusiť 5-6 minút.

    Rýchle cuketové lečo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa zelenina varí, podlejeme pripravenou vodou. Varíme max 20 minút a priebežne miešame. Ak je treba na záver môžeme dosoliť.

    Rýchle cuketové lečo (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

evanaaa
Prečo to treba podliať vodou? Ani klasické lečo sa nepodlieva, aj toto si iste pustí šťavu samo, ak už je to lečo a nie polievka......skôr by som ju trochu nechala vydusiť ako podliať.
kitchenguru
@evanaaa (21.11.2024 20:48)

Ďakujem za komentár, no práve tým že som mala také cherry rajčiny tak moc vody nepustilo, už sa mi to aj pripalovalo, ale uznávam ak sú šťavnaté rajčiny išlo by to aj bez.
chemik
Podle mne se podlitím vodou záměrně zabrání zredukování objemu zeleniny restováním na tuku. Je v tom jen jedna PL oleje pod cibulku, takže klasické lečo, natož připálené, vzniknout nemůže. Kdysi dávno se do ČSR dováželo z Maďarska lečo ve sklenici, kde byla jen bílá paprika v kusech a cibule, které plavaly v husté tomatové šťávě. Jako surovina do kuchyně se to velmi hodilo.