červená

Recepty, kde je červená

prazdny

Syrová roláda so šunkou

Slané chuťovky

Eidam nakrájaný na 3 mm hrubé plátky poukladáme na potravinovú fóliu umiestnenú na plechu. Vložíme do rúry vopred...

prazdny

Grilovaná panenka so zemiakovými dolkami

Bravčové mäso

Dolky: Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame, pridáme múku, prelisovaný cesnak,...

prazdny

Bravčové pliecko s cviklovými plackami a bryndzou

Bravčové mäso

Bravčové pliecko narežeme na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, sprudka opečieme na grile a vložíme...

prazdny

Sedliacka plnená zemiaková placka

Hlavné jedlá

Jednoduchý a rýchly obed alebo večera.

prazdny

Kuskus podľa Marcela Nemca

Cestoviny

Herec, komik Marcel Nemec nám ukázal recept na svoj obľúbený kuskus. Pozrite sa, akej...

prazdny

Bezlepková tarhoňa s kuracím mäsom a so zeleninou

Kuracie mäso

Poznáte naše cestoviny Procel? Dnes vám ukážeme, ako si z bezlepkovej tarhone Novalim pripravíte doma skvelú a chutnú večeru pre všetkých bezlepkáčov, ktorým aj záleží na tom, aby sa neplytvalo jedlom....

prazdny

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou

Bravčové mäso

Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

prazdny

Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou

Bravčové mäso

Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne....

prazdny

Cícerové fašírky s halloumi syrom

Bezmäsité jedlá

Ak ste si dali predsavzatie do nového roku jesť menej mäsa, tento recept je skvela obmena...

prazdny

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý...

prazdny

Letný zemiakový šalát

Bezmäsité jedlá

Dobrý zemiakový šalát na teplé mesiace, keď nechcete majonézový. Výborný na grilovačku.

prazdny

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...

prazdny

Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú

Bezmäsité jedlá

Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...

prazdny

Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici

Bezmäsité jedlá

Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno, rovnako kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú...

prazdny

Pestrý tanier s halloumi

Bezmäsité jedlá

Dnešný obed inšpirovaný časopisom Dobré jedlo. Trochu som mala obavy, že to bude fádne a...

prazdny

Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole

Bravčové mäso

Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...

prazdny

Dvojmäsová sekaná s hubami po našom

Hovädzie mäso

Našťastie mám od mojich agentov, čerstvé podrobné informácie o „hubovej situácii“ na SVK....

prazdny

Tekvicová nátierka so syrom feta

Bezmäsité jedlá

Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.

prazdny

Varené hovädzie s tekvicovou omáčkou a farebnou knedľou

Hovädzie mäso

Hovädzie varené: Od blán očistenú falošnú sviečkovicu vložíme do hrnca so zeleninou a s koreninami a varíme...

prazdny

Nátierka z opečenej zeleniny

Bezmäsité jedlá

Nátierka z farebných a zdravých ingrediencií, vhodná na rýchlu večeru.

prazdny

Prívarok z červenej šošovice a batatov

Bezmäsité jedlá

Šošovicový prívarok trochu inak. Keď pridáte bataty a ochutíte ho indickým korením, budete milo prekvapení,...

prazdny

Halloweenska polievka

Večera

Jediný dôvod, prečo som pridal túto polievku - v dobe, keď nám hučia do hlavy zľava-sprava ako sa ničí klíma, tak tu je kvázi sviatok, čo len tak zničí tisíce ton tekvíc, ktoré skončia na skládkach....

prazdny

Jemne pikantné kuracie karí

Kuracie mäso

Ako som už v minulosti spomínala, veľmi rada skúšam nové chute z rôznych častí sveta. Karí patrí medzi naše obľúbené recepty....

prazdny

Ľahký raw šalát s avokádom

Bezmäsité jedlá

Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....

prazdny

Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“

Bezmäsité jedlá

Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....

prazdny

Morčacie stehno na víne s guľkami plnenými červenou kapustou

Hlavné jedlá

Nedeľný obed. Morčacie stehno pečené na panvici s bielym vínom a ako príloha sú zemiakové guľky...