Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Šuhajíci pri panvici, 16. februára 2021
Foto: Archív Šuhajíci pri panvici
porcie
Suroviny
Pečená krkovička: | |
1 kg |
|
200 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
5 g |
|
5 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
3 g |
|
1 PL |
|
500 ml |
|
Pučené zemiaky: | |
800 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
Karamelizovaná cibuľa: | |
300 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
2 vetvičky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme v tejto zmesi a necháme odležať, ideálne cez noc. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme na pekáč. Na cibuľu položíme krkovičku a podlejeme pivom. Prikryjeme papierom na pečenie a alobalom. Pečieme 6 hodín pri 120 stupňoch.
- 2
Po upečení z výpeku a cibule urobíme omáčku, a to tak, že ich preložíme do hrnca, dolejeme horúcu vodu podľa potreby, povaríme. Prepasírujeme, dochutíme a do horúcej omáčky zašľaháme maslo.
- 3
Pučené zemiaky: Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Medzitým na masle orestujeme pór nakrajaný na kolieska. Scedené zemiaky popučíme a zmiešame s pórom, prípadne dosolíme.
- 4
Karamelizovaná cibuľa: V hrnci roztopíme cukor na karamel, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vínom. Pridáme tymian a trošku balzamika. Varíme, kým nedosiahneme „lekvárovitú“ konzistenciu. Dochutíme soľou.
- 5
Na tanier dáme zemiaky a omáčku. Na zemiaky položíme pár kúskov jemne nakrájanej krkovičky a pridáme karamelizovanú cibuľku.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu