Bažantie prsia
Bažantie prsia

Bažantie prsia s cviklovými rezancami

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. novembra 2020
Bažantie prsia s cviklovými rezancami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

800-900 g
1 kg
150 g
150 g
100 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme červenú repu, ktorú nakrájame na tenké rezančeky. Do hrnca vlejeme olivový olej, po zahriatí pridáme rezance červenej repy, soľ, mleté čierne korenie a sprudka pečieme 2–3 minúty. Potom pridáme med a dijonskú horčicu a na miernejšom plameni podusíme ešte 10–15 minút, kým nebude červená repa udusená, ale mierne chrumkavá.

  2. 2

    Bažantie prsia nasolíme a okoreníme a dáme na panvicu, kde sme dali rozpáliť olej a maslo. Prudko opečieme 1–2 minúty z oboch strán a potom na miernom plameni ešte dopekáme 2–3 minúty.

  3. 3

    Opečené prsia servírujeme s cviklovými rezancami.

Recept je zaradený do kategórií:
Bažantie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre