Bažantie prsia s cviklovými rezancami
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. novembra 2020
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Očistíme červenú repu, ktorú nakrájame na tenké rezančeky. Do hrnca vlejeme olivový olej, po zahriatí pridáme rezance červenej repy, soľ, mleté čierne korenie a sprudka pečieme 2–3 minúty. Potom pridáme med a dijonskú horčicu a na miernejšom plameni podusíme ešte 10–15 minút, kým nebude červená repa udusená, ale mierne chrumkavá.
- 2
Bažantie prsia nasolíme a okoreníme a dáme na panvicu, kde sme dali rozpáliť olej a maslo. Prudko opečieme 1–2 minúty z oboch strán a potom na miernom plameni ešte dopekáme 2–3 minúty.
- 3
Opečené prsia servírujeme s cviklovými rezancami.
Tiež bažantie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu