Pečené kuracie stehienka
Pečené kuracie stehienka

Jesenné kuracie stehienka

siuuu - fotkasiuuu, 1. novembra 2020
Jesenné kuracie stehienka
Foto: siuuu

Mám veľmi rada farebné jedlo. Okrem toho potrebujem zaradiť do jedálnička viac zeleniny aj pomaly míňať úrodu zo záhradky. Toto všetko som dnes spojila do tohto receptu hrajúceho farbami jesene. Množstvá jednotlivých surovín neuvádzam, jednoducho si každý dá podľa svojej chuti.

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

 čerstvá
 (alebo niva)
podľa chuti (čerstvé)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pekáč potrieme olejom, uložíme kuracie stehienka, obložíme očistenou a na väčšie kusy pokrájanou zeleninou a zemiakmi, ochutíme soľou, korením a rascou, pokvapkáme olejom, pridáme čerstvé bylinky.

    Jesenné kuracie stehienka - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč prikryjeme a pečieme cca 45 minút až hodinu, podľa veľkosti stehienok - ja som použila dolné stehienka, stačilo im 45 minút. Odkryjeme, na zeleninu rozmrvíme syr feta alebo niva, prípadne iný podobný typ a dopekáme ešte cca 15 minút. Ja som posledných 5 minút zapiekla pod grilom. Lahodné aj zdravé jedlo.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu