Slaný koláč
Slaný koláč

Bezlepkové plnené listy

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 23. februára 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové plnené listy
Foto: Potravinarskavyrobaliana
10
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

100 ml
1 PL
10 g
250 g
60 ml
50 g
1 ks
1 KL
Plnka:
2,5 PL
1 bal. (v črievku)
1 KL
2 KL
½ KL
1 ks malá
10 g
10 ks
Okrem toho:
 (na podsypanie)
 (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť.

  2. 2

    V robote spojíme pripravený kvások s ostatnými surovinami a vymiešame cesto. Necháme cca 1 hodinu kysnúť.

  3. 3

    Vymiešame kyslú smotanu, syr, vegetu, bazalku, soľ a Universal mix na hladkú plnku. Na záver vmiešame na jemno nasekanú červenú cibuľku. Necháme v chladničke mierne stuhnúť.

  4. 4

    Cesto na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do tvaru listu s vyvýšenými krajmi. Ukladáme na plech to tvaru javorových listov. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a listy naplníme plnkou. Na záver posypeme nakrájanou mini klobáskou a jarnou cibuľkou.

  5. 5

    Pečieme pri 200 °C cca 20 minút.

Diskusia k receptu