Bezlepkové plnené listy
Foto: Potravinarskavyrobaliana
10
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
100 ml |
|
1 PL |
|
10 g |
|
250 g |
|
60 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
2,5 PL |
|
1 bal. (v črievku) |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
½ KL |
|
1 ks malá |
|
10 g |
|
10 ks |
|
|
|
Okrem toho: | |
(na podsypanie) |
|
(na potretie) |
|
Postup
-
1
Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť.
- 2
V robote spojíme pripravený kvások s ostatnými surovinami a vymiešame cesto. Necháme cca 1 hodinu kysnúť.
- 3
Vymiešame kyslú smotanu, syr, vegetu, bazalku, soľ a Universal mix na hladkú plnku. Na záver vmiešame na jemno nasekanú červenú cibuľku. Necháme v chladničke mierne stuhnúť.
- 4
Cesto na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do tvaru listu s vyvýšenými krajmi. Ukladáme na plech to tvaru javorových listov. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a listy naplníme plnkou. Na záver posypeme nakrájanou mini klobáskou a jarnou cibuľkou.
- 5
Pečieme pri 200 °C cca 20 minút.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu