Syrovo–slaninový koláč s cibuľou
Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 22. februára 2021
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 22. februára 2021
Foto: Dušan Křístek
Suroviny
250 g |
|
20 g |
|
podľa potreby |
|
|
|
štipka |
|
|
|
1 konzerva (400 g) |
|
|
|
250 g (čedar, gruyére, ementál...) |
|
100 g (Lučina) |
|
1 bal. hustý |
|
150 g plátky |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so soľou, prilejeme vodu a cesto dobre vypracujeme. Cesto necháme odpočinúť.
- 2
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké mesiačiky. Krátko orestujeme na masti.
- 3
Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a uložíme na plech. Po celej ploche ho potrieme ochutenými paradajkami, osolíme a okoreníme.
- 4
V miske vymiešame krémový syr s jogurtom, so soľou, s korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Nalejeme na cesto s paradajkami a na vrch poukladáme plátky slaniny, restovanú cibuľu a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Pečieme na 190 °C do zlata.
Tiež syrový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu