Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Foto: blissofplants
3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
2 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
5 PL |
|
120 g uvarený |
|
za hrsť |
|
1 l |
|
|
|
|
Postup
-
1
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Ochutíme.
- 2
Na oleji orestujeme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, nadrobno nakrájanú papriku, pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, šošovicu, paradajkovú pastu, zalejeme 700 ml vody a varíme takmer domäkka.
- 3
Dobre ochutíme. Na záver pridáme uvarený cícer, listy špenátu, premiešame a podávame s quinoou.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemáš za čo! Ďakujem veľmi pekne 🧡