Šošovicovo-cícerové karí s quinoou

blissofplants - fotkablissofplants, 30. novembra 2020
3
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
2 PL (podľa vlastného výberu)
1/2 ks
2 strúčiky
1/2 ks
1 ks
200 g
5 PL
120 g uvarený
za hrsť
1 l




Postup

  1. 1

    Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Ochutíme.

  2. 2

    Na oleji orestujeme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, nadrobno nakrájanú papriku, pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, šošovicu, paradajkovú pastu, zalejeme 700 ml vody a varíme takmer domäkka.

  3. 3

    Dobre ochutíme. Na záver pridáme uvarený cícer, listy špenátu, premiešame a podávame s quinoou.

Diskusia k receptu

janakubicova
Vyzerá to naozaj skvelo, akurát som si nie istá, či sa to dá nazvať karí, pokiaľ tam nie je žiadne karí alebo iné korenie. (Opravte ma ak sa mýlim)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia