Fazuľovo-škoricový dezert
šéfcukrár a majiteľ Suncafé v Bratislave–Petržalke, 7. novembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
2 ks |
|
110 g |
|
60 g |
|
30 g (22 %) |
|
1 konzerva |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
Krém: | |
350 g |
|
100 g (10 %) |
|
200 g (35 %) |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
Poleva: | |
50 g |
|
30 g (35 %) |
|
30 g |
|
|
Postup
-
1
Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Scedenú fazuľu rozmixujeme ponorným mixérom, žĺtky zmiešame s trstinovým cukrom, pridáme kakao, slnečnicový olej, prášok do pečiva a všetko zmiešame. Na záver spojíme s bielkovým snehom. Pečieme v okrúhlej forme s priemerom 24 cm 30 minút pri teplote 170 stupňov.
- 2
Krém: Všetky prísady na krém vymiešame do tuha a vylejeme na vychladnutý korpus. Ten môžeme predtým potrieť marmeládou podľa chuti. Necháme stuhnúť.
- 3
Poleva: Nalámanú čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom, pridáme smotanu, premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme maslo a škoricu a miešame, kým nebude poleva polotuhá. Nalejeme ju na vychladnutý dezert a necháme opäť stuhnúť.
- 4
Tip: Odporúčam korpus s plnkou pripraviť deň pred podávaním a poliať ho polevou až na druhý deň. Bude vláčnejší a chute sa prepoja.
Tiež Škoricový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu