Chutný šťavnatý pulled pork burger fotorecept

mrnousik - fotkamrnousik, 13. decembra 2020
Chutný šťavnatý pulled pork burger (fotorecept)
Foto: mrnousik

Tento šťavnatý a chutný burger si musíte niekedy spraviť :) Recept vznikal za pochodu, jediné čo som vedela, že chcem spraviť trhané mäso v žemli. Nakoniec z toho vzniklo čosi úžasné, kde medzi žemľami neutrálnej chuti hrala chuť šťavnatého trhaného mäsa, zjemňovala to gouda, šmrnc a sviežosť dodávala domáca omáčka a karamelizovaná slaninka tomu robila príjemné "křoví". A paradoxne, ak to rozrátam na porcie, tak za pár korún koncert Depeche Mode :D

3
porcie
240 minút
príprava
240 minút
na 130 °C

Suroviny

1 kg
200 g
150 g
1 kelímok
3 PL
1 PL
1 ks
1 ks
2 strúčiky
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako to už býva, tak príprava začína deň vopred, ale nemusí pri trhanom mäse. Mäso namarinujeme zmesou oleja, worčestru, kečupu, horčice, soli, mleté čierne korenie, rasca, bobkový list, červené papriky a ja som pridala za ČL aj slivkového džemu - čo mi ostal ešte v chladničke, nemusí byť, nahradiť sa dá 1/2 ČL hnedého cukru. Dáme odležať do chladničky. Na druhý deň hodinu pred prípravou vyberieme na izbovú teplotu a mäso dobre uzavrieme (opečieme) na rozohriatej panvici zo všetkých strán.

    Chutný šťavnatý pulled pork burger (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vybratí mäso vyberieme a na výpek hodíme polku nakrájanej cibule a zarestujeme do svetlohneda, neskôr pridáme aj cesnak na kolieska, ale nie dlho, len nech prevonia. Zalejeme horúcou vodou tak na 2-3 cm. Mäsko ešte pred vložením do pekáča natrieme zvyšnou marinádou a to čo ostane pridáme do vody. Ochutíme korením a soľou (ja som použila hrubozrnnú). Prikryjeme a dáme do rúry na 3,5 hodiny na 130 °C - počas tejto doby neotvárame :)

    Chutný šťavnatý pulled pork burger (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 3,5 hodinách sa mäsko krásne oddeľuje. Dvoma vidličkami som ho natrhala, pomiešala so šťavou a dala do rúry ešte na 20 minút - tu nasiaklo chuť. Preto som písala, že ani nie je potrebné ho dávať deň vopred marinovať.

    Chutný šťavnatý pulled pork burger (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď po vložení mäsa do rúry, som začala robiť dressing (alebo čo to je). Zmiešala som nadrobno nakrájanú kyslú uhorku, zvyšnú polovicu červenej cibule, mleté čierne korenie, soľ, trochu horčice, kečupu, 4 PL kyslej smotany a ešte koreniny podľa Vašej chuti - mne tam zablúdil granulovaný cesnak, sušená pažítka :) Počas tých cca 4 hodín necháme dressing oddychovať v chladničke. Fakt bol výborný, len tak lyžičkou som ho chodila vyjedať :D

    Chutný šťavnatý pulled pork burger (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia som si prichystala plátky slaniny a nechala ich marinovať v marináde z hnedého cukru a worčestru. Nastrúhala som si aj goudu (každý aký syr máte radi, mne gouda príde taká mild a zjemňovala to pekne) a odložila bokom k servírovaniu. Tesne pred servírovaním som opiekla namarinovanú slaninku na nepriľnavej panvici pekne. Ide to rýchlo, pozor, cukor robí svoje :)

    Chutný šťavnatý pulled pork burger (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver už len opiecť polky žemličiek a môžeme servírovať - volila som vrstvenie trhané mäso - syr - omáčka - slanina. Aj keď to pôsobí zdĺhavo, nie je to vôbec náročné. Ale výsledok stojí za to. Keďže som robila len tri porcie, tak zvyšok trhaného mäsa ide do mrazáku - pre budúce burgre :)

  7. 7

    A nebojte sa, že sa to rozpadne, dajte tam toho poriadne, po stlačení sa to veľmi komfortne papá. Dobrú chuť :)

    Chutný šťavnatý pulled pork burger (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Pomalý hrniec

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu