Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 1. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas. Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo, Zobraziť celý popisNedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas. Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo, pripravované s láskou a nadšením. Nedeľa praje tradíciám, ale je aj vhodnou príležitosťou vyskúšať niečo nové. Prečo by to nemohli byť špeciality z našej hotelovej kuchyne?
porcie
príprava
Postup
-
1
Jazyk varíme asi hodinu, naporciujeme na rovnaké kúsky, ktoré ogrilujeme. Olúpané pistácie podrvíme a posypeme nimi hovädzí jazyk, ktorý ešte dáme zapiecť na 6 minút.
- 2
Červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky opražíme na oleji, pridáme cukor a karamelizujeme dohneda. Keď je dostatočne skaramelizovaná, pridáme vínny ocot, soľ, korenie a červene víno. Varíme spolu asi 10 minút.
- 3
Tekvicové pyré: Tekvicu pečieme v rúre – 25 minút pri teplote 200 stupňov. Rozkrájame a uvaríme v smotane. Všetko rozmixujeme spolu maslom na jemné pyré a dochutíme. Ak pyré potrebujeme zriediť, použijeme silný vývar z kostí, zjemnený maslom.
Tiež hovädzí jazyk:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu