Cviklový šalát
Cviklový šalát

Zimný cviklový šalát so sleďom

Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, 15. februára 2021
Zimný cviklový šalát so sleďom
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie

Suroviny

100 g
4 ks
100 g
100 g
300 g uvarená
500 g
1 PL posekaná
1 PL posekaná
100 g
100 g
Dresing:
3 ČL
2 PL
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sleďa pokrájame na pásiky, pridáme majonézu, smotanu a necháme odležať v chlade.

  2. 2

    Dresing pripravíme zmiešaním citrónovej šťavy, horčice, oleja, mletého čierneho korenia a štipky soli. Jablká, cviklu a uhorky nakrájame na kocky, cibuľu na pásiky a primiešame dresing. Necháme odležať.

  3. 3

    Po hodine všetko spolu zmiešame a šalát podávame s vajcami uvarenými natvrdo a ražným chlebom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Šaláty, Večera, Lacné jedlá, Zimné, Studené pokrmy

Diskusia k receptu

marianne
Pán docent je evidentne milovníkom cvikle ako ja, šalát sa mi páči veľmi, určite ho spácham....