Zimný cviklový šalát so sleďom
Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, 15. februára 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, 15. februára 2021

Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
porcie
Suroviny
| 100 g |
|
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 300 g uvarená |
|
| 500 g |
|
| 1 PL posekaná |
|
| 1 PL posekaná |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| Dresing: | |
| 3 ČL |
|
| 2 PL |
|
| 5 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Sleďa pokrájame na pásiky, pridáme majonézu, smotanu a necháme odležať v chlade.
- 2
Dresing pripravíme zmiešaním citrónovej šťavy, horčice, oleja, mletého čierneho korenia a štipky soli. Jablká, cviklu a uhorky nakrájame na kocky, cibuľu na pásiky a primiešame dresing. Necháme odležať.
- 3
Po hodine všetko spolu zmiešame a šalát podávame s vajcami uvarenými natvrdo a ražným chlebom.
Tiež cviklový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu