Cviklové halušky
Cviklové halušky

Cviklové halušky s bylinkovým tvarohom

Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 3. decembra 2020
Cviklové halušky s bylinkovým tvarohom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

450 g
250 g
350 g
100 ml
65 g
2 ks
15 g
125 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky a červenú repu očistíme, nastrúhame, pridáme múku, vajcia a vymiešame cesto. Z cesta uvaríme halušky v osolenej vode, scedíme a zmiešame s maslom a cviklovou šťavou.

  2. 2

    Tvaroh vymiešame s posekanými bylinkami a halušky ním posypeme.

Diskusia k receptu

evanaaa
A čo tá "špongia" tam, alebo ten tmavožltý "fľak", z čoho sú?
1x zolik
evbi
Mňa by tiež veľmi zaujímalo z čoho je tá "špongia" .... ako dekorácia jedla to vyzerá veľmi dobre!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia