Pstruh s limetkovým petržlenom a so šošovicou
Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 4. decembra 2020
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 4. decembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Petržlen očistíme, nakrájame na stredné kúsky, orestujeme na masle, pridáme nakrájanú šalotku, posolíme a spolu restujeme. Zalejeme vývarom, len toľko, aby bol petržlen zakrytý, a dusíme do mäkka. Keď je petržlen mäkký, pridáme nasekanú vňať, krátko spolu podusíme a ochutíme limetkovou šťavou. Potom rozmixujeme do hladka.
- 2
Šošovicu uvaríme v osolenej vode, scedíme. K šošovici pridáme smotanu a nastrúhaný parmezán a necháme prevariť.
- 3
Filety pstruha nasolíme a opečieme na masle. Podávame so šošovicou a s petržlenovým pyré.
Tiež pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu