Pstruh s limetkovým petržlenom a so šošovicou

Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 4. decembra 2020
Pstruh s limetkovým petržlenom a so šošovicou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

750 g
500 g
250 ml
7 g
150 ml
50 g
50 g
250 g




Postup

  1. 1

    Petržlen očistíme, nakrájame na stredné kúsky, orestujeme na masle, pridáme nakrájanú šalotku, posolíme a spolu restujeme. Zalejeme vývarom, len toľko, aby bol petržlen zakrytý, a dusíme do mäkka. Keď je petržlen mäkký, pridáme nasekanú vňať, krátko spolu podusíme a ochutíme limetkovou šťavou. Potom rozmixujeme do hladka.

  2. 2

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode, scedíme. K šošovici pridáme smotanu a nastrúhaný parmezán a necháme prevariť.

  3. 3

    Filety pstruha nasolíme a opečieme na masle. Podávame so šošovicou a s petržlenovým pyré.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia