Bruschetta
Bruschetta

Bruschetty s medovou cibuľou a hruškou

Jaroslav Wyka
šéfkuchár Natacha Pacal Restaurant v Bratislave, 5. januára 2021
Bruschetty s medovou cibuľou a hruškou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
4 ks
2 ks
200 ml
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na pásiky, zarestujeme na oleji, pridáme med. Podlejeme červeným vínom a dusíme domäkka (podľa potreby prilejeme troška vody).

  2. 2

    Hrušku nakrájame na hrubšie polmesiačiky, vyberieme jadierka a opečieme na rozpálenej panvici.

  3. 3

    Bagetu nakrájame našikmo a opečieme na troške olivového oleja. Navrstvíme udusenú cibuľu, ozdobíme hruškou a vlašskými orechmi. Ak chceme, aby mala bruschetta výraznejšiu chuť, môžeme ju doplniť syrom s modrou plesňou.

Diskusia k receptu