Zemiakovo-cuketové placky
Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 10. novembra 2020
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 10. novembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zemiaky a cuketu očistíme, nastrúhame a pridáme vajíčko, múku, soľ, rascu, čierne korenie, majorán a pretlačený cesnak. Všetko spolu zmiešame a na panvici s olejom z cesta vyprážame placky z oboch strán.
- 2
Oravskú slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvičke. Bryndzu rozmiešame so smotanou.
- 3
Na tanier poukladáme placky, posypeme ich nakrájanou červenou cibuľou, bryndzou a oravskou slaninou.
Tiež cuketové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu