Zemiakovo-cuketové placky
Anna Červenková a Dušan Lakatoš
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 10. novembra 2020
zo spoločnosti Gurmán Group v Bratislave, 10. novembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
300 g |
|
250 ml |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky a cuketu očistíme, nastrúhame a pridáme vajíčko, múku, soľ, rascu, čierne korenie, majorán a pretlačený cesnak. Všetko spolu zmiešame a na panvici s olejom z cesta vyprážame placky z oboch strán.
- 2
Oravskú slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvičke. Bryndzu rozmiešame so smotanou.
- 3
Na tanier poukladáme placky, posypeme ich nakrájanou červenou cibuľou, bryndzou a oravskou slaninou.
Tiež cuketové placky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre