Carpaccio z pečenej repy s karamelizovanym kozím syrom a figami
Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 29. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 29. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Červenú repu umyjeme, osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, pridáme tymian zabalíme do alobalu a pečieme približne 45–50 minút pri teplote 200 °C.
- 2
Všetky suroviny na zálievku spolu vymiešame metličkou. Repu po vychladnutí ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska, ukladáme na tanier, osolíme okoreníme a pokvapkáme zálievkou.
- 3
Kozí syr a figy nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme medom a dáme nakrátko piecť do vopred rozohriatej rúry na 200 °C, len aby med skaramelizoval. Takto pripravený syr a figy podávame s carpacciom.
Tiež carpaccio:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu