Badián

Badián ako ingrediencia v receptoch:

  • Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej rúry, v ktorej máme nahriate drevo so slamou a údime pri 120 °C asi 15 minút. Hotové necháme vychladiť a...

  • Jablká s penou a cider granitou

    Jablká s penou a cider granitou

    Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s pridaním všetkých surovín a varíme domäkka. Pred rozmixovaním vyberieme škoricu, badián a klinček, precedíme, prípadne ešte trocha zvaríme...

  • Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom

    Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom

    Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú pod ťarchou ovocia. Stojí za experimentovanie nielen v sladkej, ale aj v mäsovej kuchyni, s nevšednými kombináciami a nápadmi....

  • Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

    Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

    Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech vtedy stôl zdobia elegantné doplnky, prím však hrá jedlo, pripravované s láskou, vášňou a fantáziou.

  • Pravá medovina - austrálsky recept

    Pravá medovina - austrálsky recept

    Pôvodne som zo Slovenska, teraz žijem v Austrálii. V záhrade sa nám neopeľovali kvety, tak nám poradili včely. Prvý rok sme stočili 260 kg medu. Čo s ním? Nahradili sme cukor medom, ...

  • Lazane à la slivkové gule

    Lazane à la slivkové gule

    Leto je žatvou záhrad a lesov. Obdobím prázdnin u prababičky, čo vnúčikom vyvára poklady svojej kuchyne. Sú poctivým a chutným základom, z ktorého sa môžu zrodiť nové, moderné nápady. Aj bez mäsa.

  • Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, len sa netreba báť experimentovania. Stačí dodržať zlaté pravidlo, že všetko s mierou.

  • Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

    Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

    Hydinu mám veľmi rád, veď sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky.

  • Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce a vypracujeme redšie cesto, ktoré vylejeme do pripraveného plechu vyloženého papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C...

  • Ihneď mäkké, ihneď zdobiteľné medovníčky - netreba cesto nechať odstáť

    Ihneď mäkké, ihneď zdobiteľné medovníčky - netreba cesto nechať odstáť

    Konečne sa mi podarilo zdokonaliť recept na medovníky, ktorý som od kohosi dostala, tak, že už nebudem meniť. Skutočne už im nechýba nič. Cesto sa robí rýchlo, ľahko, netreba ho nechať odstáť...

  • Rebarborový koláčik s jogurtovou zmrzlinou

    Rebarborový koláčik s jogurtovou zmrzlinou

    Keksy a rozpustené maslo spolu rozmixujeme a naplníme pripravené misky, poriadne pritlačíme, aby bol všade rovnaký diel korpusu.

  • Piškótová tortička s marinovanými čerešňami

    Piškótová tortička s marinovanými čerešňami

    V mixéri vymiešame z vajec a kryštálového cukru penu. Potom pridávame olej s kváskom pripraveným z droždia a vlažnej vody. Múku pomaly sypeme do hmoty a ručne miešame. Na konci pridáme časť marhúľ nasekaných na drobné...

  • Recept bez obrázku

    Voňavá krupicová bublanina

    Môj výmysel, vydaril sa.

  • Králík na víně 2 v 1 (fotorecept)

    Králík na víně 2 v 1 (fotorecept)

    Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy už je hotový a může se podávat tak v přírodní vínové šťávě a nepasírovanou zeleninou, která se běžně dá podávat jako...

  • Kačacie prsia s kapustovými pirohmi

    Kačacie prsia s kapustovými pirohmi

    Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú kapustu očistíme a nakrájame na tenké rezance. Medzitým v hrnci necháme skaramelizovať cukor, do ktorého pridáme rascu. Do skaramelizovaného...

  • Orechový dezert s opitým ovocím
  • Grilované tofu s pomarančovým teriyaky (fotorecept)

    Grilované tofu s pomarančovým teriyaky (fotorecept)

    teriyaky sa používa predovšetkým v japonskej kuchyni nielen ako dochucovadlo, ale aj ako dip ktorý sa podáva už k hotovému mäsu, rybám, tofu a pod. , kto má rád slano-sladké, pikantné chute ten si...

  • Opekance – pupáky – bobaľky s jablkovým pyré
  • Kačacia klobása s jablkovým čatní


Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist