Badián

Badián ako ingrediencia v receptoch:

  • Jablkový cheesecake so škoricovým sirupom
  • Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok

    Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok

    Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme šťavu z pomaranča a citróna, badián, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C...

  • Rizoto s kuracinou na kantonský spôsob
  • Broskyňa s lososovo-limetkovou penou

    Broskyňa s lososovo-limetkovou penou

    Maliny, broskyne, hrozno, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny... Bola by škoda nevyužiť bohatstvo slovenských záhrad a lesov. A to nielen v dielni cukrárov. Z kombinácie sladkého so slaným sa totiž môžu zrodiť nanajvýš zaujímavé,...

  • Krupicová kaša s levanduľovo-medovou zmrzlinou
  • Deti varia jablkovú výživu (fotorecept)

    Deti varia jablkovú výživu (fotorecept)

    U nás má ovocie úspech vo všetkých formách. A kedže sa sústredíme na konzumáciu sezónny a lokálnych potravín, využívame možnosť podať si sezónne ovocie v rôznych úpravách, aby sa nezunovalo. Pridávame trošky leta z mrazených...

  • Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou

    Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou

    Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov a povier. Chápem ju ako hru nápadov, zvláštnych surovín, exotiky. U profesionála aj ako mix všetkého, čo...

  • Snehové osie hniezda s karamelom
  • Spekulatius koláčiky s citrónovou polevou (fotorecept)

    Spekulatius koláčiky s citrónovou polevou (fotorecept)

    Tak tieto koláčiky som robila po prvý raz. Ich úžasná vôňa a chuť, ktorej sa nedá odolať. Voňa je ešte vždy v kuchyni.

  • Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)

    Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)

    Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, pridáme koreniaci prípravok aromat, badián a varíme do zmäknutia šalotky. Zahustíme škrobom. Surové kačacie prsia zbavené kože rozmixujeme na kašu.

  • Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej rúry, v ktorej máme nahriate drevo so slamou a údime pri 120 °C asi 15 minút. Hotové necháme vychladiť a...

  • Jablká s penou a cider granitou

    Jablká s penou a cider granitou

    Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s pridaním všetkých surovín a varíme domäkka. Pred rozmixovaním vyberieme škoricu, badián a klinček, precedíme, prípadne ešte trocha zvaríme...

  • Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom

    Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom

    Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú pod ťarchou ovocia. Stojí za experimentovanie nielen v sladkej, ale aj v mäsovej kuchyni, s nevšednými kombináciami a nápadmi....

  • Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

    Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

    Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech vtedy stôl zdobia elegantné doplnky, prím však hrá jedlo, pripravované s láskou, vášňou a fantáziou.

  • Pravá medovina - austrálsky recept

    Pravá medovina - austrálsky recept

    Pôvodne som zo Slovenska, teraz žijem v Austrálii. V záhrade sa nám neopeľovali kvety, tak nám poradili včely. Prvý rok sme stočili 260 kg medu. Čo s ním? Nahradili sme cukor medom, ...

  • Lazane à la slivkové gule

    Lazane à la slivkové gule

    Leto je žatvou záhrad a lesov. Obdobím prázdnin u prababičky, čo vnúčikom vyvára poklady svojej kuchyne. Sú poctivým a chutným základom, z ktorého sa môžu zrodiť nové, moderné nápady. Aj bez mäsa.

  • Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, len sa netreba báť experimentovania. Stačí dodržať zlaté pravidlo, že všetko s mierou.

  • Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

    Marinované kačacie prsia v brusnicovej omáčke

    Hydinu mám veľmi rád, veď sa dá pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou sú skúsenosti starých mám, ale rád vymýšľam aj kulinárske prekvapenia, lákavé pre oko i chuťové poháriky.

  • Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

    Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce a vypracujeme redšie cesto, ktoré vylejeme do pripraveného plechu vyloženého papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C...

  • Ihneď mäkké, ihneď zdobiteľné medovníčky - netreba cesto nechať odstáť

    Ihneď mäkké, ihneď zdobiteľné medovníčky - netreba cesto nechať odstáť

    Konečne sa mi podarilo zdokonaliť recept na medovníky, ktorý som od kohosi dostala, tak, že už nebudem meniť. Skutočne už im nechýba nič. Cesto sa robí rýchlo, ľahko, netreba ho nechať odstáť...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist