Raňajková kaša
Raňajková kaša

Jablkovo-hrušková kaša bez lepku

novalim - fotkanovalim, 3. februára 2022. Komerčný recept.
Jablkovo-hrušková kaša bez lepku
Foto: novalim

Výživné kaše sú rozhodne dobrým štartom do nového dňa alebo ako doplnenie energie na olovrant či desiatu. Dnes vám ukážeme, ako sa dá Zobraziť celý popisVýživné kaše sú rozhodne dobrým štartom do nového dňa alebo ako doplnenie energie na olovrant či desiatu. Dnes vám ukážeme, ako sa dá pripraviť bezlepková kaša s našou ryžovou, prípadne pohánkovou múkou a šťavnatými jablkami a hruškami. Ochutiť si ju môžete čímkoľvek, my sme to vyskúšali s medom a vlašskými orechami. Chutila naozaj fantasticky.
Zdroj: www.novalim.sk

3
porcie
10 minút
príprava
7-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
2-3 PL (alebo pohánková)
8 PL (+ na varenie ovocia)
1/4 ČL
1-2 hviezdičky
 (alebo javorový sirup)
 nasekané

Postup

  1. 1

    Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bolo ovocie ponorené. Pridáme škoricu, badián a necháme zovrieť. Stiahneme na stredný plameň a povaríme ešte asi 5 minút.

  2. 2

    Medzitým rozmiešame múku s 8 PL vody, pridáme k ovociu a varíme ešte asi 2 minúty do zhustnutia. Kašu podávame teplú (nie však horúcu) posypanú nasekanými orechami. Dochutiť ju môžeme medom alebo javorovým sirupom.

Diskusia k receptu