Raňajková kaša
Raňajková kaša

Jablkovo-hrušková kaša bez lepku

novalim - fotkanovalim, 3. februára 2022. Komerčný recept.
Jablkovo-hrušková kaša bez lepku
Foto: novalim

Výživné kaše sú rozhodne dobrým štartom do nového dňa alebo ako doplnenie energie na olovrant či desiatu. Dnes vám ukážeme, ako sa dá pripraviť bezlepková kaša s našou ryžovou, prípadne pohánkovou múkou a šťavnatými jablkami a hruškami. Ochutiť si ju môžete čímkoľvek, my sme to vyskúšali s medom a vlašskými orechami. Chutila naozaj fantasticky.
Zdroj: www.novalim.sk

3
porcie
10 minút
príprava
7-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
2-3 PL (alebo pohánková)
8 PL (+ na varenie ovocia)
1/4 ČL
1-2 hviezdičky
 (alebo javorový sirup)
 nasekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bolo ovocie ponorené. Pridáme škoricu, badián a necháme zovrieť. Stiahneme na stredný plameň a povaríme ešte asi 5 minút.

  2. 2

    Medzitým rozmiešame múku s 8 PL vody, pridáme k ovociu a varíme ešte asi 2 minúty do zhustnutia. Kašu podávame teplú (nie však horúcu) posypanú nasekanými orechami. Dochutiť ju môžeme medom alebo javorovým sirupom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha