Jablkovo-hrušková kaša bez lepku
Výživné kaše sú rozhodne dobrým štartom do nového dňa alebo ako doplnenie energie na olovrant či desiatu. Dnes vám
ukážeme, ako sa dá pripraviť bezlepková kaša s našou ryžovou, prípadne pohánkovou múkou a šťavnatými jablkami a
hruškami. Ochutiť si ju môžete čímkoľvek, my sme to vyskúšali s medom a vlašskými orechami. Chutila naozaj fantasticky.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
2-3 PL (alebo pohánková) |
|
8 PL (+ na varenie ovocia) |
|
1/4 ČL |
|
1-2 hviezdičky |
|
(alebo javorový sirup) |
|
nasekané |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bolo ovocie ponorené. Pridáme škoricu, badián a necháme zovrieť. Stiahneme na stredný plameň a povaríme ešte asi 5 minút.
- 2
Medzitým rozmiešame múku s 8 PL vody, pridáme k ovociu a varíme ešte asi 2 minúty do zhustnutia. Kašu podávame teplú (nie však horúcu) posypanú nasekanými orechami. Dochutiť ju môžeme medom alebo javorovým sirupom.
Tiež kaša:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu