Bolonská omáčka
Bolonská omáčka

Bolognese (Bolonská omáčka)

fotter - bez fotkyfotter, 13. októbra 2020

Asi najvydarenejšie aké som robil... A recept napíšem aj s množstvom surovín, aby som vedel aj na budúce.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
2 strúčiky
100 ml
1 PL
400 g mleté
200 ml
10 ks
2 ks
2 ks
1 ks
2 KL
2 ČL
1 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Rozohrejeme olivový olej s maslom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, osmažíme dozlatista. Mrkvu nakrájame nadrobno, pridáme k cibuľke a cesnaku a cca 5 minút spolu podusíme. Prilejeme 200 ml vody a ďalej dusíme,kým sa takmer všetka voda nevyparí.

  2. 2

    Pridáme mleté mäso, necháme ho zatiahnuť, obelieť alebo zhnednúť -nie som kuchár, takže tie správne výrazy nepoznám ? Potom pridáme pretlak, nadrobno nakrájané cherry rajčiny aj so šupkou, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, klinčeky, badián a spolu dusíme pod pokrievkou cca 20 minút. Občas premiešame.

  3. 3

    Badián, klinčeky a bobkový list vyberieme, aby omáčka nebola veľmi aromatická.

  4. 4

    Nakoniec pridáme cukor. Ešte dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ako necháme mleté mäso "zatiahnuť", ak už je tam voda? Nemalo by sa pridať hneď po osmažení cibule a cesnaku? Ja sa len pýtam, pretože túto omáčku nepoznám.....
1x kvakac
zolik
@evanaaa (14.10.2020 18:31)
Davas spravnu otazku. Tiez by ma zaujimalo ako sa to pomlete mäso vo vode zatiahne. Mozno vysvetli autor receptu @fotter. Ak nie tak nam s tym urcite pomoze @chemik
fotter
@mirop (14.10.2020 09:13)
Preto je v popise receptu napisane ze to nie je original 😉
fotter
@evanaaa (14.10.2020 18:31)
Samozrejme vodu z toho nechame uplne vyparit a je jasne ze mlete sa nemoze zatiahnut,len som na to nenasiel lepsi vyraz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia