Bolognese (Bolonská omáčka)
Asi najvydarenejšie aké som robil... A recept napíšem aj s množstvom surovín, aby som vedel aj na budúce.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
400 g mleté |
|
200 ml |
|
10 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 KL |
|
|
|
|
|
2 ČL |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Rozohrejeme olivový olej s maslom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, osmažíme dozlatista. Mrkvu nakrájame nadrobno, pridáme k cibuľke a cesnaku a cca 5 minút spolu podusíme. Prilejeme 200 ml vody a ďalej dusíme,kým sa takmer všetka voda nevyparí.
- 2
Pridáme mleté mäso, necháme ho zatiahnuť, obelieť alebo zhnednúť -nie som kuchár, takže tie správne výrazy nepoznám ? Potom pridáme pretlak, nadrobno nakrájané cherry rajčiny aj so šupkou, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, klinčeky, badián a spolu dusíme pod pokrievkou cca 20 minút. Občas premiešame.
- 3
Badián, klinčeky a bobkový list vyberieme, aby omáčka nebola veľmi aromatická.
- 4
Nakoniec pridáme cukor. Ešte dochutíme soľou a korením.
Tiež bolonská omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Davas spravnu otazku. Tiez by ma zaujimalo ako sa to pomlete mäso vo vode zatiahne. Mozno vysvetli autor receptu @fotter. Ak nie tak nam s tym urcite pomoze @chemik
Preto je v popise receptu napisane ze to nie je original 😉
Samozrejme vodu z toho nechame uplne vyparit a je jasne ze mlete sa nemoze zatiahnut,len som na to nenasiel lepsi vyraz
A budem rad ak mi napises "zarucene bolonsku" omacku