Bolonská omáčka
Bolonská omáčka

Bolognese (Bolonská omáčka)

fotter - bez fotkyfotter, 13. októbra 2020

Asi najvydarenejšie aké som robil... A recept napíšem aj s množstvom surovín, aby som vedel aj na budúce.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
2 strúčiky
100 ml
1 PL
400 g mleté
200 ml
10 ks
2 ks
2 ks
1 ks
2 KL
2 ČL
1 ks
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozohrejeme olivový olej s maslom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, osmažíme dozlatista. Mrkvu nakrájame nadrobno, pridáme k cibuľke a cesnaku a cca 5 minút spolu podusíme. Prilejeme 200 ml vody a ďalej dusíme,kým sa takmer všetka voda nevyparí.

  2. 2

    Pridáme mleté mäso, necháme ho zatiahnuť, obelieť alebo zhnednúť -nie som kuchár, takže tie správne výrazy nepoznám 😂 Potom pridáme pretlak, nadrobno nakrájané cherry rajčiny aj so šupkou, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, klinčeky, badián a spolu dusíme pod pokrievkou cca 20 minút. Občas premiešame.

  3. 3

    Badián, klinčeky a bobkový list vyberieme, aby omáčka nebola veľmi aromatická.

  4. 4

    Nakoniec pridáme cukor. Ešte dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ako necháme mleté mäso "zatiahnuť", ak už je tam voda? Nemalo by sa pridať hneď po osmažení cibule a cesnaku? Ja sa len pýtam, pretože túto omáčku nepoznám.....
1x kvakac