Rebrá na čínsky spôsob
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár METRO, 7. júna 2021
Foto: Dušan Křístek
porcie
príprava
Suroviny
750 g krátke |
|
30 ml |
|
40-50 g |
|
30 ml |
|
25 ml hustá |
|
20 ml (alebo ryžový) |
|
30 ml |
|
50 ml |
|
15 g (3 plátky) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1/2 PL |
|
Postup
-
1
Rebrá nakrájame medzi kosťou na malé kúsky (krátke rebrá). Vložíme do hrnca so studenou vodou a dáme variť. Počas varenia odoberáme z povrchu vzniknutú penu. Povaríme asi 5 minút. Pomocou podberáka rebrá vyberieme, prepláchneme dobre studenou vodou a scedíme.
- 2
Vo woku zohrejeme rastlinný olej na strednú teplotu, pridáme hnedý cukor a necháme karamelizovať (pozor, aby sa nespálil). Pridáme osušené rebrá a za stáleho miešania ich restujeme asi 3 minúty alebo dovtedy, pokiaľ cukor a teplo nezačnú zafarbovať rebrá a pokiaľ nebude vzniknutá tekutina na dne panvice hustá.
- 3
Pridáme sójovú a teriyaki omáčku, ocot, víno Shaoxing, vodu, nakrájaný zázvor, jarnú cibuľku (bielu časť), badián a cesnak. Premiešame, aby sa chute spojili. Zakryjeme, teplotu znížime a dusíme domäkka asi 25 minút za občasného premiešania.
- 4
Potom odokryjeme a zvýšime teplotu. Varíme a miešame rebrá vo vzniknutej tekutine 10–15 minút alebo dovtedy, pokiaľ omáčka nezhustne a na dne panvice sa začne oddeľovať olej.
- 5
Pomocou klieští prenesieme rebrá na tanier. Servírujeme posypané sezamovými semienkami a nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Podávame teplé.
Tiež bravčové rebierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu