Jablkové palacinky
Foto: katarinalucanova
Jablkové palacinky plnené dusenými jabĺčkami so škoricou. Ozdobené škoricovou šľahačkou.
16
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
800 ml |
|
3 ks |
|
2 ks najemno nastrúhané |
|
400 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Na pečenie palaciniek: | |
|
|
Plnka: | |
1 kg nadrobno nakrájané |
|
100 g |
|
50 ml |
|
2 bal. |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
Dozdobenie: | |
400 ml |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Palacinky: Jabĺčka očistíme, nastrúhame najemno na strúhadle na mrkvu a aj so šťavou dáme do vyššej nádoby. Pridáme všetky suroviny na cesto a mixérom krátko vyšľaháme. Postupne upečieme na pár kvapkách oleja palacinky z oboch strán.
- 2
Plnka: Očistené jabĺčka nakrájame na drobno. V hlbšej panvici roztopíme maslo, pridáme nakrájané jabĺčka a dusíme. Po chvíľke dusenia podlejeme rumom a pokračujeme v dusení. Pridáme škoricu, škoricový cukor a badián a ešte krátko podusíme.
- 3
Dokončenie: Palacinky naplníme duseným jabĺčkom a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou so škoricovým cukrom.
Tiež jablkové palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu